Rânduiala spălării picioarelor la Catedrala Arhiepiscopală din Galaţi

În Joia cea Mare a Săptămânii Sfintelor Pătimiri, la Catedrala Arhiepiscopală din Galaţi a fost săvârşită, conform rânduielii liturgice din Biserica Ortodoxă, slujba Sfintei Liturghii a Sfântului Vasile cel Mare unită cu Vecernia, în cadrul căreia a fost sfinţit Sfântul Agneţ, din care se va pregăti şi se va păstra, pe Sfânta Masă, în tot timpul anului, Sfânta Împărtăşanie ce va fi oferită celor bolnavi şi copiilor.

Cu acest prilej, elevii seminarişti din clasele primare, dar şi cei mari, tineri liceeni de la Colegiul Naţional Vasile Alecsandri, dar şi simpli credincioşi au fost împărtăşiţi de IPS Casian cu Sfintele Taine.

La finalul Dumnezeieştii Liturghii, Chiriarhul Dunării de Jos a împlinit, după tradiţie, rânduiala spălării picioarelor, după cum ne-a transmis Pr. Gabriel Molocea, Consilier misionar și mass-media al Eparhiei.

Ca în fiecare an, beneficiarii acestei rânduieli ritual au fost 12 copii aflaţi în situaţie de risc social, cu vârste cuprinse între 6 şi 13 ani, proveniţi din familii sărace şi de la Centrul de Plasament Irene şi Stuart din municipiul Galaţi.

La momentul liturgic cuvenit, urmând îndemnului Mântuitorului Iisus Hristos, Înaltpreasfinţia Sa s-a încins cu ştergar şi a spălat  picioarele celor 12 mici ucenici, după care le-a oferit făclii aprinse.

Pe lângă binecuvântarea lui Dumnezeu, copiii au primit încălţăminte şi îmbrăcăminte nouă, precum şi obiecte de igienă personală.

Activitatea cu caracter social-filantropic şi misionar din Joia cea Mare a fost organizată de Arhiepiscopia Dunării de Jos în parteneriat cu filiala gălăţeană Sfântul Apostol Andrei a Asociaţiei Studenţilor Creştini Ortodocşi din România.

Comentarii Facebook


Știri recente