Rânduiala scoaterii Sfântului Epitaf în Vinerea Mare, la Catedrala din Galaţi

În Sfânta şi Marea Vineri din Săptămâna Pătimirilor (29 aprilie 2016) la Catedrala arhiepiscopală din Galați, precum și în toate bisericile ortodoxe, a fost oficiată slujba Vecerniei celei Mari. În cadrul acesteia, la momentul liturgic rânduit, Sfântul Epitaf a fost scos în mijlocul bisericii, unde a rămas spre închinare credincioşilor până la sfârşitul slujbei Deniei Prohodului, oficiată în cursul serii de vineri.

„La Catedrala arhiepiscopală din Galaţi, Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, înconjurat de preoţi şi diaconi, a chemat copiii, tinerii şi credincioşii să fie martori ai acestui eveniment, în care Mântuitorul Iisus Hristos se aduce ca un Miel spre junghiere, pentru a aduce neamului omenesc mântuirea”, a precizat Pr. Gabriel Molocea, Consilier Mass Media al Arhiepiscopiei Dunării de Jos.

***

Sfântul Epitaf este o pânză de in sau de mătase, pe care se afla imprimată, brodată sau zugrăvită Icoana Punerii în mormânt a Mântuitorului Iisus Hristos. Sfântul Epitaf reprezintă în această zi trupul Mântuitorului, trupul mort care este pregătit de ucenici şi de cei apropiaţi ai Lui pentru a fi îngropat.

 

Comentarii Facebook


Știri recente