„Rădăcini”: expoziţie foto dedicată satului românesc la Alcamo

Aşezământul social-filantropic al Parohiei Ortodoxe Române Alcamo a găzduit miercuri, 20 februarie 2019, vernisajul expoziţiei: „Rădăcini”.

Cei 12 fotografi din Iaşi, Botoşani, Ploieşti şi Braşov au expus 30 de imagini ce au ca subiect credinţa ortodoxă, tradiţiile şi preocupările din satul românesc.

„Fotografiile din această expoziţie au fost realizate în ultimii ani în câteva sate din ţara noastră, în diferite anotimpuri. Autorii lucrărilor au selectat imaginile cu foarte multă atenţie, acceptând invitaţia de a expune la Alcamo atât pentru românii de aici, cât şi pentru italienii care doresc să-şi facă o idee despre satul românesc autentic”, a declarat pentru Agenţia de ştiri Constantin Ciofu, coordonatorul Clubului Fotografilor Iaşi.

La expoziţie au expus lucrări următorii fotografi: Florin Aioanei, Mihaela Ajităriţi, Florin Andrei, Nicu Apostu, Andrei Baciu, Constantin Ciobanu, Constantin Ciofu, Dan Colisnic, Vlad Dumitrescu, Ovidiu Porohniuc, Cristian Vidraşcu şi Cristina Zaharia.

Expoziţia a fost prilejuită de hramul parohiei din Alcamo, care îl are ca ocrotitor pe Sfântul Ierarh Leon al Cataniei, cinstit în 20 februarie.

Cu prilejul sărbătorii patronului spiritual, în seara zilei de marţi, 19 februarie, slujba Vecerniei unită cu Litia a fost oficiată de părintele Nicolae Chilcos, protopop al Protopopiatului Sicilia.

Vecernia a fost urmată de o procesiune pe străzile din jurul Bisericii „San Vito”.

În ziua hramului, a fost oficiată Utrenia, Sfânta Liturghie şi Parastasul pentru cei adormiţi.

Foto credit: Constantin Ciofu

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente