Rada Crăciun a trecut la cele veșnice

Rada Crăciun, mama Înaltpreasfințitului Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, a trecut la cele veșnice. Slujba de înmormântare a fost oficiată, astăzi, 2 septembrie 2013, la Biserica „Sfinții Împărați Constantin și Elena și Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din localitatea Lopătari, județul Buzău, de un sobor de ierarhi din care au făcut parte: Înaltpreasfințitul Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei, Înaltpreasfințitul Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului, Preasfințitul Corneliu, Episcopul Hușilor, Preasfințitul Visarion, Episcopul Tulcii, Preasfințitul Emilian Lovișteanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Râmnicului, și Preasfințitul Ioachim Băcăuanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului.

Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul României a adresat un mesaj de condoleanțe intitulat O fiică a Bisericii noastre, vrednică de cinstire și a fost citit de Înaltpreasfințitul Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei.

La slujbă au participat clerici din Arhiepiscopia Dunării de Jos, reprezentanți ai autorităților din județele Galați și Buzău, precum și numeroși credincioși.

Rada Crăciun s-a născut la 6 ianuarie 1935, în satul Brebu, comuna Lopătari din județul Buzău, fiind al cincilea copil din cei opt pe care Dumnezeu i-a dăruit acestei familii. La vârsta de 11 ani a rămas orfană de mamă, ea devenind astfel primul sprijin pentru ceilalți frați. A urmat școala în satul Brebu, iar în anul 1954 s-a căsătorit cu Vasile Crăciun, primind de la Dumnezeu trei copii: Constantin, Emilia și Aneta – Viluța.

A trecut la Domnul sâmbătă, 31 august, la vârsta de 78 de ani.

Comentarii Facebook


Știri recente