Raclă nouă pentru moaştele Sfântului Spiridon, în Bucureşti. Credincioşii sunt aşteptaţi luni la Sfânta Liturghie arhierească

De sâmbătă, 10 decembrie 2016, moaştele Sfântului Spiridon al Trimitundei de la Catedrala Sfântul Spiridon Nou – Paraclis Patriarhal sunt adăpostite de o nouă raclă. Aceasta a fost sfinţită de Preasfinţitul Părinte Varlaam Ploieşteanul, Episcop vicar patriarhal, după cum aflăm de pe pagina oficială de facebook a lăcaşului de cult.

În cuvântul rostit la finalul ceremoniei religioase ierarhul a subliniat aspecte importante din viaţa Sfântului Spiridon. PS Varlaam a evidenţiat modul în care sfântul a mărturisit credința în fața părinților de la Sinodul I Ecumenic şi i-a călăuzit pe credincioşi spre Hristos.
De asemenea, Episcopul vicar patriarhal a felicitat în numele Preafericitului Părinte Patriarh Daniel pe Parintele Coordonator şi Eclesiarh al Catedralei, precum şi pe ceilalți părinți slujitori pentru lucrările misionare pe care le desfăşoară.

Părintele Arhimandrit Veniamin Goreanu a mulțumit Preasfinţitului Varlaam pentru sfințirea noii racle, Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, precum şi tuturor credincioşilor prezenți, dar şi celor care sprijină.

În această seară, de la ora 17:00 a avut loc o procesiune cu sfintele moaşte ale Sf. Spiridon, aşezate în noua raclă.

Mâine dimineaţă, 12 decembrie, în ziua Sărbătoririi Sfântului, slujba Sfintei Liturghii va fi oficiată tot de Preasfinţitul Varlaam Ploieşteanul.

Comentarii Facebook


Știri recente