Putna: Arhiepiscopul Sucevei prezintă viața Maicii Domnului într-o sinteză pentru omul grăbit

Arhiepiscopul Calinic al Sucevei și Rădăuților a prezentat sâmbătă la hramul Mănăstirii Putna o sinteză a vieții Maicii Domnului „pentru omul grăbit”.

„În cazul fiecărei adormiri se obișnuiește să se reconstituie viața celui adormit”, a argumentat ierarhul.

IPS Calinic a împărțit biografia Maicii Domnului în cinci perioade: de la vârsta de 1 an la 15 ani, de la 15 la 28 de ani, de la 29 la 46 de ani (o perioadă de 18 ani de tăcere), de la 46 la 49 de ani și de la 49 de ani la 60 – când Fecioara Maria a fost mutată la ceruri.

Ierarhul a realizat o reconstituire a vieții Maicii Domnului bazându-se pe textele Sfintei Scripturi, ale Sfinților Părinți și pe scrieri apocrife. El a menționat că sinteza va fi cuprinsă într-un volum care urmează a fi publicat.

Viața Maicii Domnului: o sinteză pentru omul grăbit – IPS Calinic al Sucevei și Rădăuților (2020)

„Viața Maicii Domnului: o sinteză pentru omul grăbit” – Cuvânt de învățătură al Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, la praznicul Adormirii Maicii Domnului, hramul Mănăstirii Putna, 15 august 2020 #PrediciPutna #EvenimentePutna? Apreciați videoclipul și ? distribuiți-l pentru ca și alții să afle folos duhovnicesc ascultând această predică.? Nu uitați să vă abonați la această pagină pentru a fi înștiințați atunci când publicăm materiale noi.

Publicată de Mănăstirea Putna pe Sâmbătă, 15 august 2020

Nu ratați șansa de a vă număra printre ctitorii Catedralei Mântuirii Neamului!

Spre finalul predicii, IPS Calinic a vorbit apreciativ la adresa starețului de la Putna, a obștii monahale și a credincioșilor care înfrumusețează slujbele și susțin, din multul sau puținul lor, bisericile și mănăstirile.

Arhiepiscopul a îndemnat la susținerea construirii Catedralei Naționale.

„Și pentru că tot vorbim aici sub streașina Mănăstirii Putna – ctitoria prin excelență a Binecredinciosului Voievod Ștefan cel Mare și Sfânt, despre înveșnicirea prin actul creator, vă recomand, iubiți credincioși să nu ratați șansa de a vă număra printre ctitorii Catedralei Mântuirii Neamului”, a îndemnat Arhiepiscopul Sucevei numind Catedrala Națională „singura ofrandă serioasă adusă de poporul român lui Dumnezeu în Anul Centenar”.

Foto: captură video YouTube / Mănăstirea Putna

Comentarii Facebook


Știri recente