Putna: Arhiepiscopul Sucevei prezintă viața Maicii Domnului într-o sinteză pentru omul grăbit

Arhiepiscopul Calinic al Sucevei și Rădăuților a prezentat sâmbătă la hramul Mănăstirii Putna o sinteză a vieții Maicii Domnului „pentru omul grăbit”.

„În cazul fiecărei adormiri se obișnuiește să se reconstituie viața celui adormit”, a argumentat ierarhul.

IPS Calinic a împărțit biografia Maicii Domnului în cinci perioade: de la vârsta de 1 an la 15 ani, de la 15 la 28 de ani, de la 29 la 46 de ani (o perioadă de 18 ani de tăcere), de la 46 la 49 de ani și de la 49 de ani la 60 – când Fecioara Maria a fost mutată la ceruri.

Ierarhul a realizat o reconstituire a vieții Maicii Domnului bazându-se pe textele Sfintei Scripturi, ale Sfinților Părinți și pe scrieri apocrife. El a menționat că sinteza va fi cuprinsă într-un volum care urmează a fi publicat.

Viața Maicii Domnului: o sinteză pentru omul grăbit – IPS Calinic al Sucevei și Rădăuților (2020)

„Viața Maicii Domnului: o sinteză pentru omul grăbit” – Cuvânt de învățătură al Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, la praznicul Adormirii Maicii Domnului, hramul Mănăstirii Putna, 15 august 2020 #PrediciPutna #EvenimentePutna? Apreciați videoclipul și ? distribuiți-l pentru ca și alții să afle folos duhovnicesc ascultând această predică.? Nu uitați să vă abonați la această pagină pentru a fi înștiințați atunci când publicăm materiale noi.

Publicată de Mănăstirea Putna pe Sâmbătă, 15 august 2020

Nu ratați șansa de a vă număra printre ctitorii Catedralei Mântuirii Neamului!

Spre finalul predicii, IPS Calinic a vorbit apreciativ la adresa starețului de la Putna, a obștii monahale și a credincioșilor care înfrumusețează slujbele și susțin, din multul sau puținul lor, bisericile și mănăstirile.

Arhiepiscopul a îndemnat la susținerea construirii Catedralei Naționale.

„Și pentru că tot vorbim aici sub streașina Mănăstirii Putna – ctitoria prin excelență a Binecredinciosului Voievod Ștefan cel Mare și Sfânt, despre înveșnicirea prin actul creator, vă recomand, iubiți credincioși să nu ratați șansa de a vă număra printre ctitorii Catedralei Mântuirii Neamului”, a îndemnat Arhiepiscopul Sucevei numind Catedrala Națională „singura ofrandă serioasă adusă de poporul român lui Dumnezeu în Anul Centenar”.

Foto: captură video YouTube / Mănăstirea Putna

Comentarii Facebook


Știri recente

La Moinești va fi organizat un concert de colinde

Protoieria Moinești va organiza săptămâna viitoare un concert de colinde intitulat „Isihia Nativității”, în parteneriat cu Primăria Moinești, la Centrul Cultural „Lira” din municipiu. Evenimentul de miercuri, 6 decembrie, va începe de la ora 18:00.…