Puterea lui Dumnezeu lucrează în oamenii smeriţi, spune Mitropolitul Serafim

IPS Serafim a slujit duminică în Amberg. Membrii comunităţii au participat la prima liturghie oficiată de un ierarh în parohia nou-înfiinţată. Ierarhul le-a spus celor prezenţi că „puterea lui Dumnezeu lucrează în oamenii smeriţi”.

Vorbind despre asumarea crucii, Mitropolitul Germaniei a atras atenţia că „e mai uşor să te lepezi de bunurile materiale decât să te lepezi de tine” şi a apreciat că ortodocşii sunt „mai în măsură să ne lepădăm de noi înşine, să primim puterea şi iubirea lui Dumnezeu în noi şi să o transmitem mai departe, fiind evlavioşi, fără pretenţii şi ambiţii, respectându-ne unii pe alţii, aşa cum ne-a învăţat Hristos în Evanghelii”.

În încheiere, Părintele Mitropolit i-a îndemnat pe cei prezenţi să renunţe la a fi „clevetitori şi invidioşi unii pe alţii”, notează site-ul oficial al Eparhiei.

„E mai bine să ne vedem neputinţele noastre şi să ne bucurăm de realizările celorlalţi. Cu cât eşti mai bun, mai deschis, cu cât ai mai mare înţelegere faţă de alţii, cu atât mai mult eşti binecuvântat de Dumnezeu. Timpul cel mai preţios al creştinului este cel petrecut la biserică, în rugăciune, fiind singurul timp câştigat, pentru că a fost oferit lui Dumnezeu, restul fiind, aşa cum spune regele Solomon, alergare după vânt. De aceea, Dumnezeu ne binecuvintează când facem mai întâi pe ale Sale, şi numai apoi pe toate cele ale noastre”, a spus Înaltpreasfinţia Sa.

Orașul Amberg este  unul dintre cel mai bine conservate oraşe medievale din Europa, situat la 60 km est de Nürnberg, în regiunea istorică Palatinatul Superior, fiind menţionat pentru prima oară în 1034. Astăzi numără 45.000 de locuitori, comunitatea românească numărând în oraş şi zonele limitrofe aproximativ 1500 de persoane.

Foto Credit: Mitropolia Germaniei

Comentarii Facebook


Știri recente