„Purtarea Crucii și încercările vieții”. Părintele Rafael Tănase a conferențiat în Parohia Oborul Vechi din Capitală

Evenimentul „Purtarea Crucii și încercările vieții” a avut loc duminică, după oficierea Sfintei Liturghii, în Biserica „Sfinții Ioachim și Ana” – Oborul Vechi din Capitală. Manifestarea cu caracter cultural și social și l-a avut invitat pe Părintele Rafael Tănase, slujitor la Parohia „Mănăstirea” din Protopopiatul Vălenii de Munte.

Prima parte a constat în prelegerea Pr. Rafael Tănase, intitulată „Purtarea Crucii și încercările vieții”, după care a urmat o sesiune de întrebări și răspunsuri.

Părintele a evidențiat faptul că „pentru noi creștinii Crucea nu este o povară, este puterea care pe ne ridică la Dumnezeu, căci Mântuitorul a pătimit și a murit pe Sfânta Cruce, dar după moarte a venit Învierea”.

Cu ocazia acestui eveniment, comunitatea parohială s-a făcut solidară cu activitatea socială desfășurată de Părintele Rafael Tănase la Vălenii de Munte:

„Știind că părintele desfășoară o frumoasă și bogată activitate socială la Vălenii de Munte, prin grija pe care o are pentru mai multe familii nevoiașe, pentru copii orfani, tineri și bătrâni, nu am rămas nepăsători la nevoile Centrului social și împreună cu credincioșii parohiei noastre am făcut o colectă de hrană neperisabilă pentru a sprijini și noi, după putere, pe cei ce sunt înfometați și însetați deopotrivă de hrana sufletească dar și trupească”, a spus Pr. paroh Ciprian Georgian Tudor.

Pr. paroh a mai spus că a împletit activitățile culturale de la parohie cu partea spirituală și cu cea materială, conștientizând faptul că „ogorul Bisericii trebuie lucrat și pentru hrana spirituală dar și pentru cea materială”.

Foto credit: Parohia Oborul Vechi

Comentarii Facebook


Știri recente