Punți de spiritualitate între românii stabiliți în Germania și Așezământul Românesc de la Ierusalim

Așezământul Românesc de la Ierusalim a fost marți, 1 februarie 2011, gazda unui grup de pelerini din Köln (Germania), din care făceau parte și unele familii de români stabiliți în Germania. De asemenea, a fost present și Dl. Dr. Karl-Heinz König, rector emerit, actualmente director al ‘Sonntagsakademie des Katholischen-Bildungswerkes’ din Leverkusen.

Grupul de pelerini a fost întâmpinat de Înaltpreacuviosul Iposifiu Ieronim Crețu, Reprezentantul Patriarhiei Române la Locurile Sfinte și Superior a Așezămintelor Românești de la Ierusalim, Ierihon și Iordan. Întâlnirea a debutat cu o rugăciune, după care Părintele Ieronim a rostit un cuvânt de bun-venit, în care i-a introdus pe cei prezenți în istoria Locurilor Sfinte și a insistat pe implicațiile spirituale ale pelerinajului în aceste locuri, după cum ne informează Ilie Chișcari, corespondent Basilica la Ierusalim. Înaltpreacuvioșia sa a răspuns întrebărilor celor prezenți și a prezentat istoria prezenței românilor în Țara Sfântă și importanța Așezămintelor românești de la Locurile Sfinte pentru consolidarea Ortodoxiei românești în această zonă.

La sfârșitul întâlnirii, toți cei prezenți s-au bucurat de ospitalitatea românească într-o agapă frățească oferită de către Așezământul de la Ierusalim.

Comentarii Facebook


Știri recente