Punerea pietrei de temelie pentru noul Centru Bisericesc Ortodox din Moncalieri, Italia

Sâmbătă, 22 februarie 2014, sute de credincioși români au participat la slujba punerii pietrei de temelie pentru noul Centru Bisericesc Ortodox din Moncalieri, cu hramul „Sfinții 40 de mucenici din Sevastia”, informează episcopia-italiei.it

Slujba a fost săvârșită de Preasfințitul Episcop Siluan, precum și de numeroși preoți și diaconi din Episcopia Italiei, în frunte cu părinții protopopi Sorin Petre și Lucian Roșu. Cei prezenți au avut, de asemenea, bucuria de a-l avea printre credincioși și pe părintele profesor Vasile Mihoc. La eveniment au mai luat parte și reprezentanți ai Arhiepiscopiei Romano-Catolice de Torino în frunte cu don Andrea Pacini, precum și numeroase oficialități civile, printre care: doamna Roberta Meo, primarul orașului Moncalieri împreună cu mai mulți consilieri, domnii vice consuli ai României la Torino, Daniel Zinelli si Iulia Cupșa-Chiseleff.

Preasfințitul Părinte Siluan a reliefat in cuvântarea sa importanța acestui moment istoric pentru comunitata din Moncalieri.

Slujba sfințirii pietrei de temelie a fost urmată de agapa frățească oferită cu generozitate de credincioșii parohiei Cuneo.

Comentarii Facebook


Știri recente