Punerea pietrei de temelie pentru biserica „Sfântul Alexandru” din Cluj

În calendarele ortodoxe a fost pomenit pe 30 august Sfântul Alexandru, Episcopul Alexandriei. Singura parohie din municipiul Cluj-Napoca ocrotită de acest sfânt și-a sărbătorit vineri 30 august 2013, hramul, pentru prima dată, după cum aflăm de la Radio Renașterea. Cu acest prilej dimineață de la ora 10:00 a fost oficiată Sfânta Liturghie, iar seara de la ora 18:00 Înaltpreasfințitul Arhiepiscop și Mitropolit Andrei, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, a pus piatra de temelie pentru noua biserică ce va fi construită pe Bulevardul Muncii nr. 8.

Din sobor au făcut parte protopopul de Cluj II, pr. Gheorghe Braica, consilierul pe probleme de misiune și protocol al Arhiepiscopiei, Arhid. Claudiu Grama, pr. paroh Claudiu Melean și pr. Dumitru Nan. Noul lăcaș de cult va avea hramul „Sfântul Ierarh Alexandru” și va fi situat în apropiere de sediul Facultății de Mecanică a Universității Tehnice.

Conform reprezentanților Arhiepiscopiei Clujului biserica este prima, de confesiune ortodoxă, din zona Bulevardului Muncii, aceasta și în contextul în care este vorba de o zonă cu profil în primul rând industrial. În perioada urmatoare vor demara lucrările de construcție ale bisericii și până în iarnă se încearcă să fie terminat demisolul pentru a se putea desfășura aici programul liturgic. În momentul de față, Sfintele Slujbe se oficiază într-o capelă special amenajată în sediul unei firme, iar când timpul este frumos, pe altarul de vară, a precizat pr. paroh Claudiu Melean.

Parohia ortodoxă „Sfântul Ierarh Alexandru” a fost înființată cu binecuvântarea Arhiepiscopului și Mitropolitului Clujului, ÎPS Părinte Andrei, la începutul anului.

Comentarii Facebook


Știri recente