Punerea pietrei de temelie a mănăstirii reședință episcopală din München

În dorința de a răspunde nevoilor liturgice, duhovnicești, culturale și sociale ale credincioșilor din Mitropolia Ortodoxă Română a Germaniei, Europei Centrale și de Nord, al căror număr crește semnificativ, numai în orașul Munchen trăind actualmente în jur de 20.000 de români ortodocși, în data de 11 septembrie 2011, între orele 08:30-11:30, sub protia Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române vor fi oficiate Sfânta Liturghie și Slujba Punerii Pietrei de Temelie a viitoarei mănăstiri reședință episcopală din München.

După cum informează site-ul cbrom.de, întreaga slujbă va avea loc pe terenul pe care urmează să se construiască viitoarea mănăstire reședință episcopală, la adresa Kastelburgstr. 90, 81245 München. Locul este accesibil folosindu-se trenul rapid (S-Bahn) linia 4 (direcția Geltendorf); se coboară la stația Aubing, apoi cca. 6 minute de mers pe jos.

În intervalul 11-13 septembrie 2011, va avea loc, în München, a XXV-a Întâlnire Internațională pentru Pace, organizată de Fraternitatea St. ‘Egidio în colaborare cu Arhiepiscopia de München și Freising. Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii noastre Ortodoxe Române, a fost invitat să ia parte și la festivitățile organizate cu acest prilej deosebit.

Comentarii Facebook


Știri recente