Punându-ne în acord cu voința divină, viața noastră va emana buna mireasmă a evlaviei – Arhiepiscopul Irineu

„Punându-ne în acord cu voința divină, viața noastră va emana buna mireasmă a evlaviei și va emite sunetul muzicii îngerești, edificând pe cei din jur”, a afirmat marţi Arhiepiscopul Irineu al Alba Iuliei la hramul Mănăstirii Dumbrava.

„Aceasta cere, însă, perseverența atletului, jertfa eroului și răbdarea martirilor creștinătății”, a mai spus ierarhul în ziua de cinstire a ocrotitorului mănăstirii, Sf. M. Mc. Dimitrie.

„Astfel de calități a posedat în chip strălucit Sfântul Dimitrie, ostașul brav al lui Hristos. De aceea, îi cântăm: «Bucură-te, cel ce de bunăvoie durerea morții ai răbdat; Bucură-te, cel ce tare ca un diamant te-ai arătat; Bucură-te, Izvorâtorule de mir, Mare Mucenice Dimitrie»”, a evidenţiat el.

În cuvântul său rostit la Sfânta Liturghie, Arhiepiscopul Alba Iuliei a insistat pe importanţa unei vieţi duhovniceşti.

„Unica viață pe care Dumnezeu ne-a dat-o trebuie s-o trăim creștinește, ca la sfârșitul călătoriei noastre pe acest pământ să I-o restituim lui Dumnezeu, împodobită cu florile virtuților morale”, a subliniat Părintele Arhiepiscop.

Mănăstirea Dumbrava, situată în nord-estul județului Alba, a fost ridicată pe un teren donat de localnicii satului cu acelaşi nume, respectiv, pe locul unde în anul 1703, în timpul prozelitismului uniatist, a fost martirizat preotul ortodox Ioan pentru apărarea dreptei credințe, fiind ars de viu într-o căpiţă de fân.

Urmăreşte-ne pe Twitter: @agentiabasilica

Foto credit: Arhiepiscopia Alba Iuliei

Comentarii Facebook


Știri recente