PS Visarion: Când trecem la cele veşnice nu ne însoţesc bogăţiile acestei lumi, ci cuvântul lui Dumnezeu pus în practică prin săvârşirea faptelor celor bune

Vine o zi când părăsim acest pământ şi ne înfăţişăm în faţa Dreptului Judecător. Când trecem la cele veşnice nu ne însoţesc bogăţiile acestei lumi. Toate acestea dispar fiindcă deşertăciune sunt toate. Ceea ce ducem dincolo cu noi este cuvântul lui Dumnezeu pe care l-am ascultat şi l-am pus în practică prin săvârşirea faptelor celor bune, a spus Episcopul Tulcii în data de 15 octombrie 2017.

Credincioşii parohiei Dăeni au participat în perioada 13 – 15 octombrie 2017 la evenimentele prilejuite de cinstirea Sfintei Cuvioase Parascheva, ocrotitoarea lăcaşului de cult. În ultima zi dedicată hramului, Preasfinţitul Părinte Visarion a oficiat Sfânta Liturghie.

Din sobor au făcut parte: părintele paroh Alexandru Balaban, părintele Costea Nicolae, fost paroh, părintele Andronache Adrian, parohia Tufesti – judeţul Brăila, părintele Axente Vasile, preot coslujitor. Răspunsurile la slujbă au fost oferite de corala Armonia.

În cuvântul rostit în data de 15 octombrie 2017, părintele episcop a îndemnat la săvârşirea faptelor bune şi la citirea Sfintei Scripturi, notează site-ul oficial al Eparhiei.

Din păcate, noi creştinii veacului de astăzi suntem puţini silitori ai Sfintei Scripturi. Ne place să spunem că avem Biblia în casa noastră însă ea stă acolo cu praf de două degete şi nu o deschide nimeni. Motivaţia este aceea că nu avem timp. Cu toate acestea, avem timp să stăm la televizor, dar nu avem timp să deschidem Sfânta Scriptură ca să citim cuvântul lui Dumnezeu, a spus Preasfinţia Sa.

După săvârşirea Sfintei Liturghii, a fost oficiată slujba parastasului pentru ctitorii lăcaşului de cult trecuţi la Domnul.

Biserica din Dăeni cu hramul Sfânta Cuvioasă Parascheva a fost construită acum 125 de ani. Lucrarea a fost executată de meșterul Enui Constantin, de origine greacă, din comuna Ostrov, raionul Macin. În data de 16.10.2016, ierarhul locului a binecuvântat lucrările de reamenajare ale lăcaşului de cult.


În aceeasi zi, PS Visarion a vizitat parohia Fagaraşu Nou. În cadrul vizitei, ierarhul a rostit un cuvânt de binecuvantare.

Foto credit: Episcopia Tulcii

Comentarii Facebook


Știri recente