PS Visarion a prezidat lucrările Adunării Eparhiale

În Episcopia Tulcii s-au desfăşurat în data de 17 şi 19 ianuarie 2017 lucrările Consiliului Eparhial, respectiv ale Adunării Eparhiale ale Episcopiei Tulcii, ne-a precizat părintele Felix Neculai, Consilier cultural al Episcopiei Tulcii.

În dimineaţa zilei de 19 ianuarie 2017, în capela Seminarului Teologic Ortodox Sfântul Ioan Casian din municipiul Tulcea, Preasfințitul Părinte Visarion, Episcopul Tulcii, a oficiat Sfânta Liturghie, urmată de o slujba Te-Deum.

În continuare, în  sala de festivităţi a Seminarului Teologic din Tulcea s-au desfăşurat lucrările propriu-zise ale Adunării Eparhiale.

Ședința a fost deschisă de Episcopul Tulcii printr-un cuvânt festiv, în care a trecut în revistă Anul omagial al educației religioase a tineretului creștin ortodox și Anul comemorativ al Sfântului Ierarh Martir Antim Ivireanul și al tipografilor bisericești şi, în linii generale, evenimentele bisericeşti şi cultural-educaționale, care au marcat viaţa Episcopiei Tulcii în anul încheiat.

Au fost prezentate şi analizate cu atenţie rapoartele sectoarelor: administrativ-bisericesc, economic, cultural şi comunicaţii media, învăţământ şi activități cu tineretul, social-filantropic și misionar, precum și sectorul canonic, care au reflectat activitatea programată şi derulată în Episcopia Tulcii pe anul încheiat 2016.

În urma luărilor de cuvânt s-au evidenţiat rezultatele administraţiei eparhiale, implicarea slujitorilor Bisericii şi a credincioşilor în viaţa socială și culturală, în diferitele ei aspecte, şi s-au aprobat în unanimitate rapoartele prezentate.

Au fost prezentate şi priorităţile anului 2017, între care se află continuarea lucrărilor de reparație capitală și consolidare a sediului administrativ al Episcopiei, mobilarea și amenajarea bibliotecii eparhiale, precum şi intensificarea vieţii religios – morale din parohii, întărirea activităţilor pastorale în special în rândurile tinerilor şi extinderea acţiunilor filantropice, misionare şi culturale, întărirea identității creștin- ortodoxe și românești din eparhie, toate puse sub egida Anului 2017 – Anul omagial al sfintelor icoane, al iconarilor și pictorilor bisericești și Anul comemorativ Justinian Patriarhul și al apărătorilor ortodoxiei în timpul comunismului.

La finalul întâlnirii a fost vizionată și o proiecție cu etapele de lucru la sediul administrativ al Episcopiei Tulcii, începând cu anul 2009.

 

Comentarii Facebook


Știri recente