PS Visarion: A imita pe Hristos înseamnă a trăi în Duhul Evangheliei păcii şi a lucra alesele virtuţi ale Legii creştine

PS Visarion a oficiat Sfânta Liturghie de Sărbătoarea Naşterii Domnului la Catedrala episcopală Sf. Ier. Nicolae din Tulcea. Ierarhul a spus că ‘a imita pe Hristos înseamnă a trăi în Duhul Evangheliei păcii şi a lucra alesele virtuţi ale Legii creştine’.

În timpul slujbei, Părintele Episcop a dat citire scrisorii pastorale transmisă clerului şi credincioşilor cu prilejul Praznicului.

‘Cerul se uneşte cu pământul, îngerii slavoslovesc şi cântă împreună cu oamenii colidându-L pe pruncul Iisus. Taina cea din veac ascunsă a mântuirii se descoperă ca un dar oferit lumii celei văzute ca şi celei nevăzute prin împreună-lucrarea Sfintei Treimi. A imita pe Hristos înseamnă a trăi în Duhul Evangheliei păcii şi a lucra alesele virtuţi ale Legii creştine.

Se cade să fim creştini adevăraţi, cercetători ai Sfintei Biserici nu numai la marile praznice ci în fiecare duminică  şi sărbătoare, după putinţă, să venim la sfântul locaş pentru a asculta sfânta şi dumnezeiasca Liturghie, precum şi celelalte slujbe care împodobesc cultul bisericesc iar pe noi ne umplu de har’, a spus Preasfinţia Sa.

La final, Corul Catedralei Episcopale şi Corul Liceului de Muzică din Tulcea au susţinut un recital de colinde tradiţionale, iar Moş Crăciun a împărţit daruri tuturor copiilor prezenţi la sfânta Liturghie.

Foto Credit: Episcopia Tulcii

Comentarii Facebook


Știri recente

Biserica Icoanei a fost sfințită | FOTO

Biserica Icoanei a fost resfințită duminică, 22 mai 2022, după ample lucrări de restaurare. Slujba de târnosire și Sfânta Liturghie au fost oficiate de Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop vicar patriarhal. La finalul slujbei, Preafericitul…