PS Vincenţiu s-a rugat pentru marinarii români trecuţi la cele veşnice

Cu prilejul Zilei Marinei Române, Episcopul Sloboziei şi Călăraşilor a oficiat o slujbă de pomenire pentru toţi marinarii români căzuţi la datorie. Ceremonia a avut loc după Sfânta Liturghie la Monumentul Eroilor Marinei Române, pe malul braţului Borcea.

În aceeaşi zi, în cursul dimineţii, Chiriarhul Sloboziei şi Călăraşilor a liturghisit în biserica parohiei „Sfântul Ioan Botezătorul” din municipiul Călăraşi, Protopopiatul Călăraşi, informează site-ul oficial al Eparhiei.

În omilia sa, Preasfinţitul Părinte Vincenţiu a vorbit credincioşilor despre Preasfânta Născătoare de Dumnezeu pe care a numit-o „uşă a lui Dumnezeu”, pentru că prin ea a intrat Fiul lui Dumnezeu în lume.

Chiriarhul a abordat în cuvântul său şi taina mutării ei la cer şi a încununării în ceata sfinţilor şi îngerilor, mai presus decât Heruvimii şi Serafimii, pentru a fi rugătoare neobosită pentru noi către Dumnezeu.


În ziua sărbătorii Adormirii Maicii Domnului este celebrată, începând cu anul 1902, Ziua Marinei Române. Sărbătoarea a fost instituită oficial prin legea nr. 382 din 28 septembrie 2004, publicată în Monitorul Oficial partea I, nr. 896 din 1 octombrie 2004.

Comentarii Facebook


Știri recente

Biserica Icoanei a fost sfințită | FOTO

Biserica Icoanei a fost resfințită duminică, 22 mai 2022, după ample lucrări de restaurare. Slujba de târnosire și Sfânta Liturghie au fost oficiate de Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop vicar patriarhal. La finalul slujbei, Preafericitul…