PS Vincenţiu s-a rugat pentru marinarii români trecuţi la cele veşnice

Cu prilejul Zilei Marinei Române, Episcopul Sloboziei şi Călăraşilor a oficiat o slujbă de pomenire pentru toţi marinarii români căzuţi la datorie. Ceremonia a avut loc după Sfânta Liturghie la Monumentul Eroilor Marinei Române, pe malul braţului Borcea.

În aceeaşi zi, în cursul dimineţii, Chiriarhul Sloboziei şi Călăraşilor a liturghisit în biserica parohiei „Sfântul Ioan Botezătorul” din municipiul Călăraşi, Protopopiatul Călăraşi, informează site-ul oficial al Eparhiei.

În omilia sa, Preasfinţitul Părinte Vincenţiu a vorbit credincioşilor despre Preasfânta Născătoare de Dumnezeu pe care a numit-o „uşă a lui Dumnezeu”, pentru că prin ea a intrat Fiul lui Dumnezeu în lume.

Chiriarhul a abordat în cuvântul său şi taina mutării ei la cer şi a încununării în ceata sfinţilor şi îngerilor, mai presus decât Heruvimii şi Serafimii, pentru a fi rugătoare neobosită pentru noi către Dumnezeu.


În ziua sărbătorii Adormirii Maicii Domnului este celebrată, începând cu anul 1902, Ziua Marinei Române. Sărbătoarea a fost instituită oficial prin legea nr. 382 din 28 septembrie 2004, publicată în Monitorul Oficial partea I, nr. 896 din 1 octombrie 2004.

Comentarii Facebook


Știri recente