PS Vincențiu le-a spus bobocilor seminariști din Slobozia să fie „făclii aprinse” pentru ceilalți tineri

Elevii clasei a 9-a de la Seminarul Teologic Ortodox „Sfântul Ioan Gură de Aur” din Slobozia au fost primiți miercuri de Preasfințitul Părinte Vincențiu la Centrul Eparhial.

Episcopul Sloboziei și Călărașilor le-a oferit bobocilor seminariști Sfânta Scriptură, Învățătura de Credință Ortodoxă și o Carte de rugăciuni. De asemenea, ierarhul le-a adresat mai multe sfaturi elevilor aflați la început de drum.

I-a îndemnat să se concentreze pe educația și formarea lor, pentru a deveni intelectuali creștini, le-a vorbit despre responsabilitatea pe care trebuie să o arate față de disciplina și programul didactic și liturgic din seminar.

Elevul seminarist este chemat să fie o „făclie aprinsă” pentru tinerii din Biserica Ortodoxă și model de credință pentru comunitățile parohiale de unde provin, a spus PS Vincențiu.

În vizita lor la Centrul Eparhial, elevii au fost însoțiți de părintele diriginte Laurențiu Mititelu și părintele director Sebastian Marin.

La finalul întâlnirii, Preasfinția Sa le-a urat succes elevilor, promițându-le grijă părintească pentru formarea lor ca vrednici teologi.

Foto credit: Episcopia Sloboziei și Călărașilor

Comentarii Facebook


Știri recente