PS Vincențiu a sfințit biserica schitului Amara, jud. Ialomița

Preasfințitul Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, a participat în perioada 22-23 august 2016 la evenimentele prilejuite de sfințirea bisericii-paraclis episcopal Sfântul Mare Mucenic Gheorghe – Amara, informează site-ul oficial al Episcopiei Sloboziei și Călărașilor.

În data de 22 august 2016 Episcopul Sloboziei și Călărașilor a oficiat slujba de târnosire a bisericii schitului. Răspunsurile liturgice au fost oferite de Corul Seminarului Sfântul Ioan Gură de Aur din Slobozia.

În cuvântul rostit, Preasfinția Sa a vorbit despre istoricul schitului. De asemenea, ierarhul a mulțumit tuturor celor care au ajutat la finalizarea lucrărilor.

După cuvântul ierarhului, credincioşii  prezenți  la slujba de sfințire au avut ocazia de a trece prin Sfântul Altar.

A doua zi, marți, 23 august 2016, Episcopul Sloboziei și Călărașilor a oficiat Sfânta Liturghie în biserica Sfântul Mare Mucenic Gheorghe. Cu această ocazie, ierarhul a hirotonit preot pe diaconul Ion Costache. După oficierea slujbei, Preasfinția Sa a săvârșit slujba Parastasului.

La final, ierarhul a fost felicitat la Centrul Eparhial de părinţii consilieri și protopopi cu ocazia zilei sale de naștere.

Comentarii Facebook


Știri recente