PS Vincenţiu a coliturghisit cu Patriarhul Ierusalimului în Duminica Sfintei Cruci

Preasfinţitul Părinte Vincenţiu, Episcopul Sloboziei şi Călăraşilor, efectuează în perioada 31 martie – 07 aprilie 2016 un pelerinaj în Ţara Sfântă, fiind însoţit de un grup de 15 preoţi şi mai mulţi credincioşi, informează site-ul oficial al Eparhiei.

În Duminica a III-a din Postul Sfintelor Paşti, 03 aprilie 2016, pelerinii au participat la Sfânta Liturghie Arhierească săvârşită la Biserica Sfântului Mormânt.

Preasfinţia Sa, împreună cu preoţii pelerini, au slujit la Duminica Sfintei Cruci în soborul prezidat de Preafericitul Părinte Teofil, Patriarhul Ierusalimului şi al întregii Palestine.

La finalul Sfintei Liturghii a fost săvârşită o procesiune în jurul Sfântului Mormânt şi a Bisericii Învierii cu un fragment din Crucea Domnului nostru Iisus Hristos care a fost purtat de Patriarhul Ierusalimului şi ceilalţi ierarhi slujitori. Această procesiune este una specială şi se săvârşeşte doar în Duminica a III-a din Postul Mare şi de ziua Înălţării Sfintei Cruci. Cu acest prilej, se scoate din Tezaurul Sfântului Mormânt acest fragment din Crucea Domnului, după cum ne-a precizat Pr. Arhimandrit Teofil Anăstăsoaie, Superior al Aşezămintelor Româneşti din Ţara Sfântă.

Credincioşii prezenţi au avut posibilitatea la finalul procesiunii să sărute fragmentul din Sfânta Cruce a Mântuitorului.

Episcopul Sloboziei şi Călăraşilor, împreună cu grupul de pelerini, a vizitat luni, 04 aprilie 2016, şi Reprezentanţa Patriarhiei Române din Ierusalim. Aici, au fost întâmpinaţi de Preacuviosul Părinte Arhimandrit Teofil Anăstăsoaie.

Preasfinţia Sa a fost Superior al Aşezămintelor Româneşti din Ţara Sfântă în perioada 1990-1994. Ierarhul s-a bucurat să revadă aceste locuri şi a regăsit atmosfera românească din Cetatea Ierusalimului care îi mângâie pe românii ajunşi aici în pelerinaj.

Sursa video: www.jp-newsgate.net

Comentarii Facebook


Știri recente