PS Veniamin s-a rugat „Îndrumătoarei” la Mănăstirea Neamț, chinovia sa de metanie

Episcopul Veniamin al Basarabiei de Sud s-a rugat vineri Maicii Domnului la Mănăstirea Neamț aducând cinstire icoanei numite „Îndrumătoarea”. Este al treilea an de când Calendarul Bisericii Ortodoxe Române are o zi de cinstire pentru această icoană, considerată cea mai veche și cea mai frumoasă din România.

Noua zi de hram a Mănăstirii Neamț a adus în fața „Îndrumătoarei” numeroși clerici și credincioși de pe ambele maluri ale Prutului.

Soborul slujitor a fost condus de Episcopul Basarabiei de Sud, care a primit tunderea în monahism la Neamț, în urmă cu 14 ani.

În cuvântul rostit, Preasfințitul Părinte Veniamin a vorbit despre textul evanghelic citit la sărbătorile Maicii Domnului și a spus că acesta ne învață să prioritizăm acțiunile din viața noastră: cele spirituale întâi, iar apoi cele materiale.

„Partea Mariei, adică viața spirituală, cele ale lui Dumnezeu, trebuie împlinite cu responsabilitate și dăruire. Să ne străduim să ascultăm Cuvântul lui Dumnezeu și să-l împlinim. Lucru acesta l-a făcut cu desăvârșire Sfânta Fecioară Maria”, a spus PS Veniamin, potrivit Doxologia.

Ierarhul a vorbit apoi credincioșilor despre istoria cunoscutei icoane a Maicii Domnului de la Mănăstirea Neamț. El a precizat că Fecioara Maria a binecuvântat viața duhovnicească a secularei chinovii, dar și activitatea ei culturală, administrativă ori pe cea edilitar gospodărească.

©Doxologia

După Sfânta Liturghie, a urmat citirea Acatistului dedicat Icoanei Maicii Domnului „Îndrumătoarea” de la Mănăstirea Neamț, iar la final, Episcopul Basarabiei de Sud a condus tradiționala procesiune cu Sfânta Icoană în jurul bisericii, ctitorie ștefaniană.

Foto credit: Doxologia

Comentarii Facebook


Știri recente