PS Veniamin la trei ani de slujire arhierească: Ce a învățat de la Părintele Patriarh Daniel

Episcopul Basarabiei de Sud a serbat miercuri, alături de alți trei ierarhi, împlinirea a trei ani de slujire ca arhiereu. Cu acest prilej, el a declarat că a învățat de la Părintele Patriarh Daniel tainele administrației și pastorației, dar și flexibilitatea și atenția în relație cu oamenii.

La această aniversare, Părintele Mitropolit Petru a oficiat Sfânta Liturghie la Centrul Eparhial din Cahul, alături de Arhiepiscopul Dunării de Jos și de Episcopul Hușilor.

Părintele Episcop Veniamin le-a oferit celor trei ierarhi Crucea Eparhială, în semn de apreciere și mulțumire pentru sprijinul oferit în renovarea Centrului Eparhial și a unor biserici din eparhie.

El a distins și preoții care au contribuit la promovarea valorilor creștine, oferindu-le Ordinul „Crucea Sf. Ier. Dionisie Erhan”.

„În această zi de sărbătoare pentru Episcopia Basarabiei de Sud, îndreptăm un gând de recunoștință Părintelui Patriarh Daniel, care a arătat o atenție și o dragoste aparte pentru credincioșii din stânga Prutului”, a spus Părintele Episcop Veniamin.

„Acest lucru l-am putut observa încă din anii 1990, când Preafericirea Sa era Mitropolit al Moldovei și Bucovinei, iar eu eram elev la Seminarul Teologic de la Mănăstirea Neamț”, a adăugat el.

Ierarhul a afirmat că de la Părintele Patriarh Daniel a învățat tainele administrației și pastorației, să fie atent la sensibilitățile oamenilor și să conștientizeze că misiunea preotului și episcopului este aceea de a-i aduce pe toți la Hristos.

La eveniment au participat oficialități centrale și locale și persoane din mediul cultural și educațional.

Preasfințitul Părinte Veniamin a fost ales Episcop al Basarabiei de Sud în 24 mai 2018 și a fost hirotonit arhiereu în 26 mai, același an.

Foto credit: Ziarul Lumina (arhivă)

Comentarii Facebook


Știri recente