PS Veniamin la hramul Mănăstirii Paltin: Sf. Pantelimon ne învață că trebuie să avem credință deplină

„Sfântul Pantelimon ne învață că trebuie să avem credință deplină, pentru că Dumnezeu este al dreptății, este Cel Care ne-a creat și ne poartă de grijă”, a afirmat luni Episcopul Veniamin la hramul Mănăstirii Paltin din Petru Vodă.

„Suntem chemați în lumea în care trăim să-L mărturisim pe Hristos”, a accentuat ierarhul.

Episcopul Basarabiei de Sud a prezentat în omilia sa câteva dintre virtuţile sfântului ocrotitor al aşezământului monastic, sfânt care a arătat fidelitate faţă de Hristos până la moarte.

„Toate bucuriile noastre sunt foarte trecătoare atunci când se rezumă la existența noastră din această lume. Devin bucurii veșnice atunci când, în viața noastră, Îl facem pe Hristos chip în noi. Devin bucurii cu adevărat atunci când, după ce am depășit o încercare și am ieșit învingători, simțim harul și puterea lui Dumnezeu”.

„Să privim spre credința Sfântului Pantelimon, să privim spre faptele lui și să luăm aminte atunci când suntem la o răscruce de drumuri și trebuie să alegem între a face voia lui Dumnezeu și a face voia oamenilor”.

„Să îl avem pe Sfântul Mucenic Pantelimon ocrotitor și mijlocitor înaintea tronului Preasfintei Treimi, știind că a aflat mult har de la Dumnezeu și că ne veghează, ne păzește, ne vindecă de boli și ne face viața noastră frumoasă”.

La final, a fost oficiată o slujbă de pomenire pentru arhimandritul Iustin în chilia unde și-a petrecut ultimii ani din viață.

Credincioşii participanţi au avut posibilitatea de a se ruga la icoana Sf. M. Mc. Pantelimon, dar și la moaștele Sfântului Nichifor Leprosul.

Foto credit: Doxologia

Comentarii Facebook


Știri recente