PS Veniamin i-a acordat „Crucea Sf. Ier. Dionisie Erhan” Părintelui Vladimir Beregoi, Consilier la Episcopia Hușilor

Părinte Episcop Veniamin i-a acordat Părintelui Vladimir Beregoi, Consilier eparhial la Episcopia Hușilor, Ordinul Eparhial „Crucea Sf. Ier. Dionisie Erhan”.

Clericul a fost distins joi la Cahul, când ierarhul a oficiat Sfânta Liturghie în biserica Sfântul Mare Mucenic Pantelimon cu ocazia sărbătorii Nașterii Domnului după Calendarul Iulian nerevizuit.

Ierarhul a afirmat despre părintele consilier că este „un binefăcător al Eparhiei noastre și un frate Basarabean, care, după ce a fost hirotonit în Episcopia de Cahul și Comrat, s-a retras la Alba Iulia, locul de baștină a soției, unde a activat în mai multe parohii, având o lucrare deosebită”.

„De câțiva ani este Consilier în Episcopia Hușilor unde, împreună cu Preasfințitul Părinte Ignatie, face o lucrare misionară deosebită”, a precizat episcopul.

Anul trecut, prin implicarea Părintelui Vladimir Beregoi, Episcopia Hușilor a oferit 200 de ghiozdane, îmbrăcăminte și încălțăminte pentru copiii basarabeni. De asemenea, eparhia de pe malul drept al Prutului a sprijinit lucrările de la Mănăstirea Țiganca.

În fruntea filantropilor care au sprijinit anul trecut Episcopia Basarabiei de Sud, ierarhul i-a menționat pe Părintele Patriarh Daniel, pe Părintele Mitropolit Teofan al Moldovei și Bucovinei, pe Părintele Arhiepiscop Casian al Dunării de Jos și pe Preasfințitul Părinte Ignatie al Hușilor.

Dintre laici, un mare binefăcător al episcopiei a fost omul de afaceri George Becali, a menționat părintele episcop.

Vezi și:

Foto credit: Episcopia Basarabiei de Sud

Comentarii Facebook


Știri recente