PS Veniamin despre Vindecarea slăbănogului: „Manifestăm dragostea față de semeni prin pomenirea lor la rugăciune”

Preasfințitul Părinte Veniamin, Episcopul Basarabiei de Sud, a oficiat duminică Sfânta Liturghie la Paraclisul Episcopal „Sf. Pantelimon” din Cahul. În omilia sa, ierarhul a explicat că bărbații din Evanghelia zilei, care-l aduc pe slăbănog la Hristos, dau dovadă de dragoste. Putem face la fel rugându-ne pentru aproapele.

„Sunt unii care spun să nu ne rugăm unii pentru alții, că există un singur Izbăvitor și că numai în relația directă a omului cu Dumnezeu cineva poate primi vindecare, uitând că, de fapt, iată, credința acelor bărbați a fost apreciată de Domnul Hristos și l-a vindecat pe cel bolnav, iertându-i păcatele”, a spus părintele episcop.

„Manifestăm dragostea față de semenii noștri prin pomenirea lor la rugăciune: la rugăciunile noastre particulare, dar și la rugăciunea comună, sau obștească, aici, în biserică, prin înscrierea în pomelnice a celor care, din binecuvântate pricini, nu pot ajunge la biserică, sau a celor care nu sunt aici, pentru că sunt departe, undeva, la lucru”, a adăugat ierarhul.

El a explicat: „Dragostea se exprimă în diverse forme, dar mai ales prin rugăciune, pentru că, prin rugăciune, noi chemăm mila și harul lui Dumnezeu asupra acelor persoane care sunt bolnave sau neputincioase”.

La final, Preasfințitul Părinte Veniamin le-a mulțumit tuturor celor care susțin lucrările de construcție și înfrumusețare efectuate în așezămintele monahale din Episcopia Basarabiei de Sud.

Episcopia Basarabiei de Sud, cu sediul în oraşul Cahul, este continuatoare a Episcopiei de Cetatea Albă-Ismail înființată în anul 1923 în cadrul României Mari. A fost reactivată la 14 noiembrie 2006 şi a fost recunoscută de autorităţile din Republica Moldova în același an.

Episcopul Basarabiei de Sud, Veniamin Goreanu, este originar Republica Moldova, fiind născut în Com. Puhoi, Raionul Anenii Noi, în anul 1975.

Foto credit: Youtube (captură de ecran)

Comentarii Facebook


Știri recente