PS Veniamin: De ce rătăcim căutându-l pe Dumnezeu?

„Omul dorește, vrea să fie cu Dumnezeu și, în frământarea lui, de multe ori rătăcește, suferă și se înstrăinează, pentru că reduce credința la câteva raționamente simple, scoțându-L pe Dumnezeu din viața lui”, a spus duminică Episcopul Veniamin al Basarabiei de Sud.

„Suntem vii cu trupul, dar sufletește, morți, întrucât nu mai avem credință, dragoste de frați, smerenie, ne considerăm pe noi chivernisitori și stăpâni ai vieții noastre, ignorând sfaturile de la părinți și de la duhovnici”.

„Viața este darul lui Dumnezeu, ea curge în funcție de felul în care noi ne raportăm la Dumnezeu, fie rătăcim și ne înstrăinăm de El, fie ne apropiem și simțim harul și lucrarea Lui cu noi”, a explicat Preasfinția Sa.

PS Veniamin a îndemnat să avem „smerenia lui Iair și curajul femeii bolnave”:

„Din Sfânta Evanghelie de astăzi, învățăm că atunci când ne aflam la capătul puterilor nu trebuie să disperăm, ci să mergem și să ne apropiem de Hristos, să avem smerenia lui Iair și curajul femeii bolnave, să nu rămânem în stare de suferință ca unii care nu avem credință și nădejde. Mântuitorul ne cheamă să fim părtași vieții celei veșnice, iar în lumea aceasta sa-i povățuim pe ceilalți pe calea mântuirii prin faptele noastre”.

„Nu putem să dobândim viața veșnică dacă nu mergem pe calea pe care El, Dumnezeu ne-o arată și ne cheamă spre El. Când suntem aproape de Dumnezeu suferința se transformă în bucurie, iar credința renaște în noi puteri duhovnicești care ne fac să simțim lucrător Harul lui Dumnezeu în viața noastră”, a spus ierarhul.

Episcopul Basarabiei de Sud a slujit duminică, 22 noiembrie 2020, la Biserica „Tuturor Sfinților Români” din satul Cania, raionul Cantemir, Rep. Moldova. La Sfânta Liturghie a fost citit textul evanghelic al Duminicii a 24-a după Rusalii, conform calendarului iulian nerevizuit.

Catedrala-simbol ce se construiește la Cania, în apropierea orașului Cantemir, este închinată sfinților români și tuturor eroilor jertfiți pentru eliberarea Basarabiei.

Preasfinția Sa a mulțumit Pc. Pr. Vasile Burduja, protoiereu de Cantemir, și credincioșilor pentru eforturile pe care le fac la construcția bisericii. De asemenea, a mulțumit tuturor binefăcătorilor și parohiilor din Arhiepiscopia Bucureștilor care au contribuit la urgentarea lucrărilor.

Foto credit: Episcopia Basarabiei de Sud


Vă mulțumim că citiți Basilica.ro
Urmărește-ne și pe Twitter: @AgentiaBasilica

Comentarii Facebook


Știri recente