PS Veniamin a slujit la înmormântarea primarului care a făcut din cooperarea cu Biserica o simbioză de credință și civism

Episcopul Basarabiei de Sud a slujit joi la înmormântarea primarului din Hagimus, despre care a spus: „Apreciem buna relație pe care a dezvoltat-o între Primărie şi parohie, astfel încât în Hagimus să nu fie doar o colaborare strict instituțională, ci una de prietenie și de simbioză între credință, cultură şi spirit civic, în folosul membrilor comunității”.

Ierarhul a oficiat slujba Prohodului pentru primarul Anatol Iepure, un basarabean profund preocupat de păstrarea identității etnice, culturale și lingvistice românești.

„Am primit cu multă tristeţe vestea trecerii din această viaţă a domnului primar Anatol Iepure, fiu credincios al Bisericii noastre Ortodoxe, în tragicul accident petrecut în data de 6 februarie 2022”, a spus Preasfințitul Părinte Veniamin.

„Primarul Anatol Iepure a fost un luptător pentru drepturile basarabenilor, fiind un model în promovarea democrației și a valorilor acesteia în comunitate, a fost un activist civic convins, militând cu responsabilitate pentru renașterea societății contemporane, contribuind la implementarea multor proiecte benefice pentru sătenii din Hagimus, dar și un exemplu pentru mulți primari din întreaga țară.”

„Plecarea neașteptată a lăsat în urma domniei sale proiecte care vizau dezvoltarea și modernizarea comunității, dar și un gol în sufletele noastre, îndemnându-ne să fim demni și responsabili, să arătăm dragostea și respectul nostru prin rugăciune pentru sufletul lui bun și blând și prin continuarea idealurilor lui”, a mai spus Episcopul Basarabiei de Sud.

Preasfințita Sa a adresat „părintești condoleanțe familiei îndoliate, sătenilor din Hagimus, prietenilor, colegilor şi tuturor celor care l-au preţuit, apreciind calităţile sale umane și credința lucrătoare prin fapte”.

„Ne rugăm Domnului Iisus Hristos cel Înviat să așeze sufletul robului Său Anatol împreună cu drepții, în lumina, pacea şi iubirea Preasfintei Treimi”, a transmis ierarhul la slujbă.


Anatol Iepure, în vârstă de 68 de ani, era la al treilea mandat de primar. În mandatele sale au fost construite un punct medical și un mini stadion, s-a realizat rețeaua de iluminare stradală și s-au asfaltat principalele drumuri din sat, precum şi alte căi de acces.

Era absolvent al Facultății de Pomicultură și Viticultură a Institutului Agricol „M. Frunze” din Chișinău și avea doi copii.

A afirmat întotdeauna cu curaj adevărul istoric despre identitatea basarabenilor.

Foto credit: Facebook / Episcopia Basarabiei de Sud

Urmărește-ne pe Telegram: t.me/basilicanews

Comentarii Facebook


Știri recente