PS Vasile Flueraş a fost comemorat la șase luni de la trecerea la Domnul

Mitropolitul Andrei al Clujului, Maramureșului și Sălajului a oficiat duminică o slujbă de pomenire la mormântul PS Vasile Flueraş din cripta aflată la demisolul Catedralei Mitropolitane.

Alături de Înaltpreasfinţia Sa, s-a rugat pentru sufletul ierarhului clujean şi Preasfințitul Părinte Benedict Bistrițeanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului și Clujului, cu participarea credincioşilor şi a reprezentanţilor autorităților locale, militare și civile.

„Avem aceleaşi sentimente şi încercăm să ne împărtăşim de prezenţa lui care este de aceeaşi duioşie prin faptul că mormântul său din cripta ierarhilor este întotdeauna datorită mironosiţelor femei din catedrala noastră plin de flori care dau viaţă şi însufleţesc mormântul Preasfinţiei Sale”.

„Dacă atunci când Mitropolitul Bartolomeu l-a propus Episcop i-a pus condiţia să rămână duhovnicul celor mulţi, nădăjduim că şi Dumnezeu i-a pus aceeaşi condiţii atunci când l-a luat în veşnicie”, a spus Arhim. Dumitru Cobzaru, Exarhul Mănăstirilor din Arhiepiscopia Vadului, Feleacului și Clujului, cu ocazia pomenirii PS Vasile.

Preasfințitul Părinte Vasile, fost episcop vicar al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului şi Clujului, a trecut la cele veşnice la vârsta de 72 de ani în ziua de vineri, 8 octombrie 2021.

Aspecte biografice, aici.

Foto credit: Facebook / Mitropolia Clujului, Maramureșului și Sălajului

Urmăriți-ne pe Twitter: @AgentiaBasilica

Comentarii Facebook


Știri recente