PS Vasile Flueraș a fost comemorat la Cluj, la 73 de ani de la naștere

Două evenimente comemorative au avut loc joi la Cluj, cu ocazia împlinirii a 73 de ani de la nașterea Episcopului Vasile Flueraș, trecut la cele veșnice în octombrie 2021.

Mitropolitul Andrei al Clujului, Maramureșului și Sălajului a oficiat o slujbă de pomenire la mormântul PS Vasile din cripta aflată la demisolul Catedralei Mitropolitane.

„Părintele Episcop Vasile a avut o conștiință profundă și neprefăcută, pe care, cu multă dăruire, a pus-o în practică. I-a iubit pe toți fiii lui duhovnicești și s-a dăruit cu toată ființa lui. S-a dăruit celor săraci, oropsiți și singuri. Vădica Vasile a pus în practică faptele milei trupești”, a spus Înaltpreasfinția Sa.

La momentul de rugăciune au participat ucenicii apropiați ai Părintelui Episcop Vasile, profesori de la Facultatea de Teologie și angajați ai Centrului Eparhial care i-au fost colaboratori apropiați.

Carte biografică despre Episcopul Vasile Flueraș

În aceeași zi, Arhim. Dumitru Cobzaru, Exarhul mănăstirilor din Arhiepiscopia Vadului, Feleacului și Clujului, împreună cu mai mulți ucenici apropiați ai Preasfințitului Vasile au participat la Sfânta Liturghie  în Biserica „Pogorârea Sfântului Duh” din cartierul clujean Zorilor.

După predică, Pr. Prof. univ. dr. Ioan Chirilă, de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca a prezentat cartea „Iubesc Iubirea…! Preasfințitul Părinte Vasile Flueraș”, semnată de Arhim. Dumitru Cobzaru, apărută recent la Editura Renașterea.

Volumul este disponibil online.

La finalul Sfintei Liturghii a fost oficiată slujba Parastasului pentru vrednicul de pomenire Episcop Vasile, iar cei prezenți au primit în dar volumul lansat la împlinirea a 73 de ani de la nașterea ierarhului.

Foto credit: Dumitru Cucura

Comentarii Facebook


Știri recente