PS Varlaam: Să arătăm iubire şi recunoştinţă faţă de Dumnezeu în iubirea semenilor

PS Varlaam Ploieşteanul i-a îndemnat în 22 octombrie 2017 pe credincioşii prezenţi în Catedrala Patriarhală să arate iubire şi recunoştinţă faţă de Dumnezeu în iubirea semenilor care au nevoie de ajutorul şi de ocrotirea noastră.

Cei peste 500 de credincioşi s-au rugat duminică împreună cu ierarhul.

În timpul Sfintei Liturghii, Episcopul vicar patriarhal le-a transmis ce putem învăţa din textul biblic de astăzi.

Din moment ce Mântuitorul Hristos a arătat iubire şi nemăsurată milă faţă de omul stăpânit de demoni, situaţia trebuie privită ca un îndemn al Domnului de a urma acest exemplu în raport cu semenii noştri.

Ierarhul a lansat şi un avertisment şi a reamintit că omul încă din momentul naşterii sale în duh prin apa botezului are de purtat un război duhovnicesc cu forţele ale întunericului, aducând ca argument una din epistolele pauline.

Sfântul Apostol Pavel în Epistola către Efeseni ne spune că nu este împotriva trupului şi sângelui, ci este împotriva domniilor, a stăpâniilor, a stăpânitorilor întunericului acestui veac, împotriva duhurilor răutăţii din văzduh, a spus PS Varlaam, potrivit Radio Trinitas.

Răspunsurile liturgice la Sfânta Liturghie au fost oferite de Corala Nicolae Lungu a Patriarhiei Române, iar la Slujba Utreniei de Grupul Psaltic Tronos al Catedralei Patriarhale.

Foto Credit: Basilica.ro

Comentarii Facebook


Știri recente