PS Varlaam Ploieșteanul: Un altar sfințit reprezintă o nouă poartă către Cer

Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop vicar patriarhal, a oficiat în data de 1 octombrie 2017, slujba de sfințire a noii bisericii din satul Piatra, județul Prahova. După sfințire, Preasfinția Sa a spus credincioșilor că un altar nou înseamnă o nouă poartă către Cer, o nouă scară pe care Biserica o pune creștinilor la dispoziție. Prin intermediul acesteia, oamenii ajung de la moarte la viață.

În continuare, PS Varlaam Ploieșteanul a săvârșit Sfânta Liturghie pe un podium special amenajat în curtea lăcașului de cult. În cuvântul rostit, ierarhul le-a vorbit credincioșilor despre importanța iubirii vrășmașilor, informează Trinitas TV.

Ideea centrală a Evangheliei din această duminică este iubirea vrășmașilor. Dacă suntem cu adevărat fii lui Dumnezeu, suntem capabili să iubim pe vrășmași, să binecuvântăm pe cei care ne blestemă, să ne rugăm pentru cei care ne prigonesc, a spus Preasfinția Sa.

La final, pentru întreaga activitate desfășurată, părintele paroh a fost hirotesit iconom, iar ctitorul bisericii a primit ordinul Sanctus Stephanus Magnus.

Comentarii Facebook


Știri recente