PS Varlaam Ploieșteanul: Sfântul Apostol Andrei are rolul de părinte care ne-a chemat pe noi la Hristos

În ziua cinstirii Sfântului Apostol Andrei, Ocrotitorul României, miercuri, 30 noiembrie 2016, Preasfințitul Părinte Varlaam Ploiesteanul, Episcop vicar-patriarhal, a oficiat Sfânta Liturghie la Catedrala Patriarhală din București. Din soborul slujitor au făcut parte slujitori ai catedralei, informează Radio Trinitas.

În cuvântul rostit, Preasfinția Sa a evidențiat însemnătatea propovăduirii Sfântului Apostol Andrei pe teritoriul României.

Sfântul Apostol Andrei are un loc unic în istoria poporului și a Bisericii noastre. El are rolul de părinte care ne-a chemat pe noi la Hristos și care a semănat pentru prima oară cuvântul Evangheliei Mântuitorului Iisus Hristos pe teritoriul României, strămoșilor noștrii de acum doua mii de ani. Pe noi românii, Sfântul Apostol Andrei ne-a născut prin Evanghelie. Lucrul acesta  este o mare cinste și o mare demnitate pentru vocația poporului român de a avea o Biserică cu adevărat Apostolică, întemeiată de cel dintâi chemat la slujirea apostolică, a spus Preafinția Sa.

Sărbătoarea Sfântului Apostol Andrei a debutat la Catedrala Patriarhală Sfinții Împărați Constantin și Elena marți, 29 noiembrie 2016, cu slujba Privegherii. Credincioșii prezenți au participat la procesiunea cu racla în care se află moaștele sfântului.

Priveghere şi procesiune în cinstea Sf. Apostol Andrei, la Catedrala Patriarhală – Basilica.ro

Foto: Ziarul Lumina.

 

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente