PS Varlaam Ploieşteanul: „Sf. Proroc Ilie rămâne o pildă de misiune pentru fiecare dintre cei care ne considerăm fiii Sfintei Biserici”

Credincioșii ortodocși l-au sărbătorit astăzi, 20 iulie 2016, pe Sfântul Prooroc Ilie Tesviteanul, unul dintre cei mai importanți profeți ai Vechiului Testament. Cu acest prilej, Preasfinţitul Părinte Varlaam Ploieşteanul, Episcop-vicar patriarhal, a oficiat Sfânta Liturghie la hramul Bisericii Sfântul Ilie – Rahova din Capitală. Din soborul de slujitori a făcut parte şi Arhim. Veniamin Goreanu, Consilier Patriarhal.

Preasfinţia Sa a spus, în cuvântul rostit, că Prorocul Ilie a fost în vreme de idolatrie un mărturisitor al credinţei.

Pilda vieţii Sfântului Ilie trebuie să rămână pentru fiecare dintre noi o pildă de fidelitate, credincioşie, devotament şi râvnă pentru Domnul Dumnezeu Savaot. De asemenea, rămâne şi o pildă de misiune pentru fiecare dintre cei care ne considerăm fiii Sfintei Biserici aşa cum ne învaţă Sfântul Apostol Pavel în textul biblic pe care l-am citit astăzi. Asemenea Sfântului Ilie, trebuie pe cei care rătăcit de la adevăr şi de la dreapta credinţă din familia noastră, din jurul nostru, dintre vecinii noştri să-i ajutăm să se întoarcă. Făcând lucrul acesta ne vom izbăvi sufletul din moarte şi vom acoperi mulţime de păcate, a spus ierarhul.

La finalul Sfintei Liturghii, Preasfințitul Părinte Episcop a sfințit placa comemorativă, realizată în memoria slujitorilor trecuți la Domnul ai Bisericii Sfântul Ilie – Rahova.

Sfântul Proroc Ilie este mare făcător de minuni și aducător de ploi în vreme de secetă. El a rămas în istoria Bisericii ca un exemplu de credință și curaj.

 

Foto: Ziarul Lumina

Comentarii Facebook


Știri recente