PS Varlaam Ploieşteanul la sfințirea bisericii parohiei Apostolache: Sfântul Proroc Ilie s-a luptat pentru renașterea morală a poporului ales

Preasfinţitul Părinte Varlaam Ploieşteanul, Episcop vicar patriarhal, a sfinţit astăzi Biserica cu hramul Adormirea Maicii Domnului din comuna Apostolache, Protoieria Urlaţi. După slujba de sfinţire, ierarhul a oficiat Sfânta Liturghie.

În cuvântul rostit în data de 20 iulie 2017, Preasfinția Sa a evidențiat faptul că Dumnezeu prin Sfântul Ilie a lucrat pentru renașterea morală a poporului ales.

Sfântul Ilie a fost un om care a primit darul deosebit al proorociei. Sfântul a devenit un instrument prin care Dumnezeu și-a exprimat voința față de regii care au domnit peste popor. A lucrat Dumnezeu prin el pentru renașterea morală a poporului ales care luându-se după pilda negativă a regelui, mulți dintre ei au părăsit credința cea dreapta în Dumnezeu și s-au închinat la dumnezei străini, a spus PS Varlaam Ploieșteanul.

Continuând cuvântul său, ierarhul a evidențiat puterea exemplului oferit de Sfântul Proroc Ilie Tesviteanul.

Întreaga viață a Sfântului Proroc Ilie a fost o făclie aprinsă care s-a luptat ca să retrăzească în conștiința poporului ales datoria de a respecta legământul pe care Dumnezeu l-a încheiat cu poporul evreu. A luptat împotriva imoralității din popor și a nedreptăților, a evidențiat Preasfinția Sa.

Credincioşii care au participat la ceremonialul liturgic au avut ocazia să aducă cinstire unui fragment din moaştele Sfântului Ioan Gură de Aur aduse spre închinare de la Reşedinţa Patriarhală.

© ZL/ Mihnea Păduraru

Comentarii Facebook


Știri recente