PS Varlaam Ploieşteanul i-a pomenit la Mănăstirea Sihăstria pe duhovnicii din „Grădina cu sfinți”

Preasfinţitul Părinte Varlaam Ploieşteanul a oficiat sâmbătă o slujbă de pomenire la Mănăstirea Sihăstria pentru duhovnicii din „Grădina cu sfinți”: Arhim. Cleopa Ilie, Arhim. Ioanichie Bălan și Ierom. Paisie Olaru.

La aceeaşi slujbă, Episcopul vicar patriarhal s-a rugat pentru sufletul starețului Victorin Oanele, trecut la Domnul în anul 2014, și al arhim. Vartolomeu Florea, pictorul Mănăstirii Sihăstria, trecut la cele veșnice în anul 2018.

Slujba parastasului a fost precedată de Sfânta Liturghie.

PS Varlaam Ploieşteanul a vorbit în cuvântul său despre scopul vieţii creştine.

„Anul acesta, ziua pomenirii acestor trei mari duhovnici și îndrumători duhovnicești s-a făcut în ziua pomenirii unuia dintre marii părinți ai vieții de chinovie, Sfântul Sava cel Sfințit din pustiul Palestinei. Evanghelia care se citește la pomenirea acestui sfânt și la pomenirea celor trei mari duhovnici ai Mănăstirii Sihăstria formează o unitate extraordinară și se întâmplă o dată la șapte ani”.

„Mântuitorul descoperă ucenicilor că nimeni nu cunoaște pe Fiul decât Tatăl și nimeni nu cunoaște pe Tatăl decât Fiul. Scopul vieții noastre creștine pe acest pământ este de a îl descoperi, de a îl întâlni și de a trăi în comuniune cu Dumnezeu”, a afirmat Preasfinţia Sa.

Pomenirea părinților de la Sihăstria se face în fiecare an, în prima sâmbătă din luna decembrie.

Foto credit: Doxologia


Abonează-te la newsletter şi fii la curent cu noutăţile!

Vă mulțumim că citiți Basilica.ro.

Comentarii Facebook


Știri recente