PS Varlaam Ploieșteanul i-a îndemnat pe teologii bucureșteni să discearnă între partea cea bună și inutil

La începutul noului an universitar, Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul a adresat studenților Facultății de Teologie „Justinian Patriarhul” din București o serie de sfaturi privind misiunea la care s-au angajat.

Evenimentul a debutat cu Sfânta Liturghie oficiată la Paraclisul Universitar „Sfânta Ecaterina”, urmată de o slujbă de Te Deum.

La finalul slujbei de binecuvântare a noului an universitar Episcopul vicar patriarhal a citit mesajul Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, intitulat „Educaţia integrală promovează cunoaşterea ştiinţifică şi cultura valorilor spirituale”.

Totodată, ierarhul i-a îndemnat pe studenți să aibă înțelepciunea și măsura să discearnă între partea cea bună și inutil „așa cum a avut această intuiție și înțelepciune Maria, sora lui Lazăr”.

Preasfinția Sa le-a reamintit studenților că atunci când vor fi chemați la slujirea altarului vor fi „propovăduitori ai Evangheliei”.

Urmând cuvintelor Mântuitorului „ …cel care va învăța și va face acela se va numi mare în Împărăția lui Dumnezeu” (Matei 5:19), Episcopul vicar patriarhal a semnalat că nu este suficientă predicarea adevărului, ci împlinirea lui în viața cotidiană.

În final, Preasfinția Sa i-a încurajat pe studenți să urmeze modelul Sfintei Ecaterina, ocrotitoarea paraclisului universitar, pe care a numit-o „icoana înțelepciunii și a virtuții creștine”.

Foto credit: Basilica.ro/ Mircea Florescu

Comentarii Facebook


Știri recente