PS Varlaam Ploieşteanul către studenţii teologi bucureşteni: Să acumulaţi tot ce este de folos luminării minţilor voastre să puteţi mărturisi cu tărie justeţea credinţei noastre

Sute de credincioși și studenți teologi au participat vineri, 25 noiembrie 2016, la Sfânta Liturghie oficiată de Sărbătoarea Sfintei Mucenițe Ecaterina, ocrotitoarea Paraclisului Facultății de Teologie Ortodoxă din București.

Slujba a fost săvârșită de Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop vicar patriarhal, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi, cadre didactice la instituţia de învăţământ.

La final, ierarhul le-a vorbit studenţilor despre modul de trăire al Sfintei Ecaterina.

Să aveţi la inima dumneavoastră pilda vieţii Sfintei Ecaterina, dar mai ales cuvintele Mântuitorului şi îndemnul lui de a alege partea cea bună. Şi anume, de a folosi anii pe care îi petreceţi în această facultate pentru a acumula tot ceea ce este sfânt, ce este de folos luminării minţilor, întăririi inimilor dumneavoastră creştine să puteţi mărturisi cu tărie, inspiraţi de Duhul Sfânt, justeţea credinţei noastre adusă din Ceruri de Mântuitorul nostru Iisus Hristos, a spus Preasfinţia Sa, după cum informează Radio Trinitas.

Episcopul vicar patriarhal a săvârșit apoi o slujbă de pomenire pentru ctitori. În continuare, a sfințit noile clopote ale paraclisului. Cu acest prilej, Pr. Prof. Ștefan Buchiu, decanul Facultăţii de Teologie din Bucureşti, i-a mulțumit Părintelui Episcop și l-a rugat să-i transmită Preafericitului Părinte Patriarh Daniel mulțumirile și recunoștința profesorilor și studenților teologi.

Aş dori să transmiteţi Preafericitului Părinte Patriarh Daniel sincerele noastre mulţumiri pline de recunoştinţă pentru că a reînnoit, a restaurat din temelii acest sfânt locaş, aşa cum s-a renovat întreaga facultate tot cu binecuvântarea şi sprijinul Preafericirii Sale. Aceste clopote care împodobesc Biserica vin să întregească înnoirea Bisericii. Sper din adâncul inimii ca glasul clopotelor să ajungă nu numai în urechile studenţilor, ca şi în ale credincioşilor care vin aici, dar să ajungă şi în inima lor şi acolo să stârnească ecoul chemării lui Hristos. Când vor fi preoţi să cheme şi ei pe oameni la credinţă nu numai cu ajutorul clopotelor, dar mai ales cu ajutorul cuvântului.

Numeroşi credincioşi s-au închinat la sfintele moaşte ale Sfintei Muceniţe Ecaterina. Racla ce le adăposteşte a fost aşezată în faţa lăcaşului de cult încă din ajunul sărbătorii.

Foto: Ziarul Lumina

Comentarii Facebook


Știri recente