PS Varlaam Ploieșteanul a sfințit pictura Bisericii Spitalului Bagdasar-Arseni din Capitală

Zeci de credincioși au participat duminica aceasta la slujbele oficiate de PS Varlaam Ploieșteanul în Biserica Spitalului Clinic de Urgență Bagdasar-Arseni din București. Episcopul vicar patriarhal a sfințit pictura locașului de cult și a săvârșit Sfânta Liturghie.

În cuvântul rostit în cadrul ceremonialului liturgic din 28 mai 2017, Preasfinția Sa a evidențiat rolul icoanelor în viața creștinului.

Icoanele nu sunt numai mijloace prin care îi cinstim pe sfinții zugrăviți, ci au și rol pedagogic, a spus ierarhul conform Trinitas TV.

Privind chipurile sfinților ne încurajăm și noi să fim mărturisitori ai credinței cum au fost sfinții martiri și mărturisitori ai Bisericii, de la Întâiul Mucenic – Sfântul Arhidiacon Ștefan – până la creștinii din vremea noastră, care sunt uciși pe aproape toate meridianele lumii pentru credința lor dreaptă și sfântă.

Privind icoanele ne hotărâm să împlinim cu adevărat în viața noastră Evanghelia Mântuitorului asemenea ierarhilor, cuvioșilor și cuvioaselor pe care îi vedem zugrăviți în bisericile noastre, a adăugat Preasfinția Sa.

Biserica celui mai mare spital de neurochirurgie din țară poartă hramurile: Sfinții Împărați Constantin și Elena, Sfântul Dimitrie Izvorâtorul de Mir și Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil. Construirea locașului de cult a început în anul 2009.

© Trinitas TV

Comentarii Facebook


Știri recente