PS Varlaam Ploieşteanul a sfinţit pictura bisericii şi paraclisul Parohiei Cocorăştii Mislii

Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul a sfinţit duminică, 18 iulie 2021, pictura bisericii şi paraclisul Parohiei Cocorăştii Mislii din Protoieria Ploiești Nord.

Paraclisul este ocrotit de „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe”, iar pictura bisericii cu hramul „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir” a fost restaurată recent.

În continuarea evenimentului, Episcopul vicar patriarhal a oficiat Sfânta Liturghie.

El s-a adresat celor prezenţi şi i-a îndemnat să preia modelul oferit de sutaşul din Evanghelia Duminicii a 4-a după Rusalii, care I-a cerut Mântuitorului Hristos să-i vindece servitorul.

„Să cultivăm în viaţa noastră aceste virtuţi pe care Mântuitorul le găseşte nu la un iudeu, ci la un păgân: smerenia, iubirea de oamenii aflaţi în suferinţă, compasiunea faţă de aceştia, credinţa puternică că Iisus poate face cu cuvântul, ca Dumnezeu, orice doreşte”.

„Tradiţia spune că sutaşul acesta a devenit mai târziu creştin şi predicator al Evangheliei şi părinţii Bisericii ne arată cum un păgân a devenit învăţător al Bisericii”, a spus Preasfinţia Sa.

Preasfinția Sa a acordat din partea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel Ordinul „Sanctus Stephanus Magnus” pentru clerici Părintelui Gheorghe Năstase, iar Părintele Paroh Iulian Costin Trupoiu a fost hirotesit sachelar.

Foto credit: Ziarul Lumina

Abonează-te la newsletter şi fii la curent cu noutăţile 

Comentarii Facebook


Știri recente