PS Varlaam Ploieşteanul a sfinţit piatra de temelie pentru noua biserică din Buşteni

Episcopul vicar patriarhal Varlaam Ploieşteanul a sfinţit miercuri piatra de temelie pentru viitoarea biserică din oraşul prahovean Buşteni, informează Ziarul Lumina.

Biserica va fi construită în cartierul Zamora, situat în vecinătatea Palatului Cantacuzino.

Lăcaşul de cult va avea hramul „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir” şi va face parte dintr-un complex arhitectonic cu deschidere către Valea Prahovei, beneficiind de un subsol cu două niveluri în care vor fi amenajate săli pentru activităţile parohiei, precum şi un turn clopotniţă.

În cuvântul rostit, ierarhul a vorbit despre importanţa lăcaşurilor de cult.

„Această nouă biserică este o necesitate, mai ales în aceste vremuri atât de dificile. Acolo unde există biserică, și acest lucru se constată pretutindeni, oamenii sunt mai evlavioși, frica și respectul față de Dumnezeu și de Legea Lui sunt mai puternice și, ca urmare, societatea este mai sigură, mai pașnică, mai stabilă și viața noastră este mai bună”.

„În prezent, biserica este o necesitate mai ales pentru tineri, pentru că, așa cum vedeți permanent, pentru sufletele tinerilor și ale copiilor se duce o luptă extraordinară, dorindu-se îndepărtarea lor de Biserică, înrobirea lor prin diverse patimi, dar și izolarea lor într-o legătură nefirească doar cu tehnologia și nu cu familia, cu prietenii, cu semenii”.

„Or, biserica este un loc al comuniunii, locul în care ne întâlnim cu Dumnezeu, dar ne și întâlnim laolaltă. Ne amintim, ne îmbrățișăm, ne salutăm, schimbăm gânduri și idei și, în acest fel, cultivăm ceea ce este cel mai firesc lucru în viața noastră – comuniunea, pentru că noi am fost creați de Dumnezeu după chipul Său”, a afirmat Preasfinția Sa.

Foto credit: Ziarul Lumina / Luigi Ivanciu

Urmăreşte-ne pe Twitter:@agentiabasilica

Comentarii Facebook


Știri recente