PS Varlaam Ploieşteanul a sfinţit Biserica „Sfinţii Români” din Bucureşti

Parohia Sfinţii Români din Protopopiatul Sector 3 Capitală a îmbrăcat duminica aceasta, 1 octombrie 2016, haine de sărbătoare, informează TRINITAS TV.

Preasfinţitul Părinte Varlaam Ploieşteanul, Episcop-vicar patriarhal, delegatul Preafericitului Părinte Patriarh Daniel la acest eveniment, a săvârşit slujba de târnosire a sfântului locaş, după care a oficiat Sfânta Liturghie în biserica parohiei. Sfântul lăcaş a fost ridicat într-o zonă a Capitalei care s-a dezvoltat foarte mult în ultimii ani.

În cuvântul său, ierarhul a vorbit despre importanța sfințirii unui lăcaș de cult.

Prin această sfinţire, această construcţie din zid înfrumuseţată cu picturi, sculpturi şi icoane devine o casă a lui Dumnezeu. De asemenea, devine şi o scară a lui Iacob pe care urcă rugăciunile şi sufletele noastre la Dumnezeu şi pe care coboară darurile, energiile necreate ale lui Dumnezeu către noi păcătoşii ca întăriţi de harul Duhului Sfânt să putem împlini această călătorie a noastră în lume de la moarte la viaţă, de la pământ la cer şi de la întuneric la lumină.

La final, Părintele paroh a fost hirotesit iconom stavrofor, iar celorlalţi preoţi slujitori ai parohiei şi binefăcătorilor li s-au oferit ordine şi distincţii.

Tot acum, Preasfinţitul Părinte Varlaam Ploieşteanul a oferit din partea Patriarhului României mai multe obiecte de cult confecţionate la Atelierele Patriarhiei Române: o Evanghelie, un set de sfinte vase, cădelniţe, o cruce de binecuvântare şi cărţi liturgice.

Comentarii Facebook


Știri recente