PS Varlaam Ploieşteanul a sfinţit biserica Fundenii Doamnei după restaurare

Episcopul vicar patriarhal Varlaam Ploieşteanul a sfinţit duminică biserica „Sfântul Cuvios Eftimie cel Mare” a parohiei ilfovene Fundenii Doamnei.

Între lucrările executate la lăcaşul de cult în ultimii ani se numără şi cele de restaurare a picturii.

După slujba de sfinţire, ierarhul a amintit că Patriarhul Daniel a acordat bisericii cu ocazia sfinţirii al doilea hram – Sfinţii Martiri Brâncoveni – şi a prezentat motivaţia acestui lucru.

„Pentru că a fost construit în perioada glorioasă a marelui voievod, cu o domnie deosebit de lungă pentru vremea aceea, avându-l drept ctitor chiar pe unul din unchii Sfântului Constantin Brâncoveanu. Acesta a fost foarte apropiat de Constantin, având grijă de formarea sa intelectuală, politică şi diplomatică”.

„În rugăciunile din cadrul slujbei de sfinţire a icoanelor ni se spune că, privind la ele, citim parcă în Scripturi. În secolul al 6-lea, un mare Episcop al Romei, Sfântul Grigorie cel Mare, considera pe bună dreptate pictura bisericească drept Scriptura zugrăvită pentru neştiutorii de carte”, a spus în predică Preasfinţia Sa.

Cu prilejul sărbătorii, a fost adus un fragment din moaștele Sf. Constantin Brâncoveanu de la Biserica „Sf. Gheorghe” – Nou din Capitală, care va rămâne permanent în biserica Fundenii Doamnei.

Mai multe imagini în Galeria Foto.

Foto credit: Basilica.ro / Raluca Ene

Urmăreşte-ne pe Twitter: @agentiabasilica

Comentarii Facebook


Știri recente