Vicariatul Ortodox Ucrainean | PS Varlaam Ploieșteanul a oficiat Sfânta Liturghie în parohia Valea Vișeului

PS Varlaam Ploieșteanul a oficiat în data de 27 august 2017 Sfânta Liturghie în parohia Valea Vișeului, Vicariatul Ortodox Ucrainean. Ierarhul a fost întâmpinat de părintele paroh Gheorghe Sacaloș împreună cu numeroși credincioși îmbrăcați în costum național.

În omilia rostită, Preasfinția Sa a subliniat importantă împlinirii poruncilor, dar și a urmării lui Hristos. De asemenea, ierarhul a amintit care trebuie sa fie prioritățile vieții creștinilor pentru a fi în comuniune cu Dumnezeu.

În cadrul aceluiași cuvânt, PS Varlaam Ploieșteanul a evidențiat că postul și rugăciunea ne apropie de Dumnezeu.

La sfârșitul Sfintei Liturghii, Preasfinția Sa a transmis binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel întregii comunități, felicitând pe preotul paroh.

În după amiaza zilei, ierarhul a vizitat parohia Crasna. După săvârșirea slujbei paraclisului Maicii Domnului, ierarhul a rostit un cuvânt de învățătura.

Părintele vicar Ioan Pitura a mulțumit Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul României, pentru purtarea permanenta de grija, precum și Preasfințitului Părinte Episcop Varlaam pentru prezența în parohie.


Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul efectuează în perioada 26-28 august 2017 o vizită pastorală în Vicariatul Ortodox Ucrainean.

Din delegația însoțitoare fac parte: Părintele Arhim. Veniamin Goreanu, Consilier Patriarhal, și Părintele Arhim. Clement Haralam, Mare Eclesiarh al Catedralei Patriarhale.

 

Comentarii Facebook


Știri recente