PS Varlaam Ploieşteanul a condus procesiunea de la Catedrala Patriarhală cu veşmântul Sf. Parascheva

Preasfinţitul Părinte Varlaam Ploieşteanul, Episcop vicar patriarhal, a condus duminică seara procesiunea din jurul Catedralei Patriarhale cu veşmântul Sfintei Cuvioase Parascheva.

Racla în care se păstrează veşmântul sfintei a fost dusă de la Reşedinţa Patriarhală către Catedrala Patriarhală la momentul începerii Privegherii.

În predica rostită, Părintele Episcop a spus că poporul român are faţă de Sfânta Parascheva „o evlavie extraordinară” care este „mult anterioară” aducerii moaştelor ei la Iaşi.

„Chiar şi în timpul regimului comunist, în ciuda măsurilor luate, autorităţile nu au putut împiedica valurile de pelerini care pe atunci mergeau zeci sau sute de km pe jos să se închine Sfintei Parascheva în ziua praznicului ei”.

Ierarhul a mai evidenţiat că sfinţii ne cheamă la comuniune în rugăciune, la mai multă solidaritate creştinească şi frăţească şi la mai mult entuziasm în a păstra pilda sfinţilor, în a manifesta şi mărturisi credinţa şi în a asculta şi împlini cuvintele Domnului nostru Iisus Hristos.

Praznicul Sfintei Parascheva, potrivit PS Varlaam Ploieşteanul, este „o chemare pentru fiecare creştin şi creştină ca indiferent de vârstă să cultive comuniunea cu Dumnezeu cel în Treime închinat şi comuninea cu sfinţii, pentru că de la Dumnezeuşi prin intermedierea sfinţilor ne vine harul care ne întăreşte ostenelile noastre în a cultiva credinţa, în a săvârşi faptele bune, în a arăta iubirea faţă de Dumnezeu în faptele iubirii creştine”.

La finalul slujbei racla cu veșmântul Sfintei Parascheva a fost purtată în procesiune în jurul Catedralei Patriarhale.

Veşmântul a fost adus de la Iaşi şi a acoperit o vreme îndelungată moaştele sfintei.

Foto credit: Ziarul Lumina / Mihnea Păduraru

Comentarii Facebook


Știri recente