PS Varlaam Ploieşteanul a binecuvântat lucrările efectuate la Parohia „Sf. Ap. Andrei” – Militari

Prea­sfințitul Părinte Varlaam Plo­ie­ștea­nul a binecuvântat miercuri lucrările efectuate până în prezent la Parohia „Sfântul Apostol Andrei” – Militari din Capitală, informează Ziarul Lumina.

Piatra de temelie a bisericii parohiale a fost aşezată în luna august a anului trecut, iar lucrările realizate până în acest moment permit slujirea în interior.

Episcopul vicar patriarhal a binecuvântat cu agheasmă interiorul bisericii aflate sub ocrotirea Sfântului Apostol Andrei, dar și a Sfinților Apostoli Petru și Pavel, cinstiţi în 29 iunie.

Ierarhul a binecuvântat şi cele două cruci metalice care vor fi amplasate pe turlele bisericii.

După slujba de binecuvântare, ierarhul a vorbit despre importanţa Sfintei Cruci în viața creș­tinului și a Bisericii.

„Sfânta Cruce reprezintă, pe lângă Pomul Vieții, și semnul nostru de salvare în orice împrejurare grea a vieții, așa cum șarpele înălțat pe lemn în pustie reprezenta salvarea pentru cei mușcați de șerpii veninoși. Noi, creștinii, privind la Cruce și la Cel care a murit pe ea, ne vindecăm de mușcăturile diavolilor, ale șer­pilor nevăzuți”.

„De aceea, Crucea, ca semn de apărare și de binecuvântare, este așezată în casele cre­dincioșilor, la fântâni, la intersec­țiile drumurilor și pe biserici. Cele două cruci sfințite astăzi reprezintă stindardul de biruință al Bisericii creștine, motiv pentru care vor fi așezate în cele mai înalte locuri ale lăcașului de rugăciune”, a afirmat Preasfinţia Sa.

Apoi, a fost oficiată Sfânta Liturghie la finalul căreia PS Varlaam i-a oferit ctitorului bisericii Ordinul „Sfântul Ioan Gură de Aur”.

Mai multe imagini, aici.

Foto credit: Basilica.ro / Mircea Florescu

Urmăriți-ne pe Twitter: @AgentiaBasilica

Comentarii Facebook


Știri recente
Communique

Precizări privind hotărârea Sfântului Sinod referitoare la unele încercări recente de încălcare a ordinii statutare a Bisericii și de tulburare a păcii din viața Bisericii și societății

În ziua de joi, 29 februarie 2024, în Aula Magna „Teoctist Patriarhul” din Palatul Patriarhiei, sub președinția Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, are loc ședința de lucru a Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române. Întrucât în…