PS Varlaam Ploieşteanul a binecuvântat lucrările efectuate la Biserica Brâncoveanu – Berceni

Episcopul vicar patriarhal Varlaam Ploieşteanul a binecuvântat duminică cu agheasmă lucrările de construcţie efectuate la Biserica Brâncoveanu – Berceni.

După slujba de binecuvântare a lucrărilor, Preasfinţitul Părinte Varlaam a oficiat Sfânta Liturghie.

În timpul predicii sale, ierarhul a vorbit despre întâlnirea providenţială a femeii samarinence cu Mântuitorul Iisus Hristos şi a prezentat urmările care au decurs din aceasta.

„Femeia aceasta păcătoasă, în momentul în care Îl întâlneşte pe Hristos cunoaşte un proces de înălţare duhovnicească”.

„La început, ea Îl recunoaşte pe Iisus ca un simplu bărbat iudeu. Când îi descoperă cele ascunse ale sufletului, ea Îl consideră proroc”.

„După ce i-a descoperit ei şi adevărul cu privire la adevărata închinare adusă lui Dumnezeu, ea ştie că prorocul acesta este Hristosul, Fiul lui Dumnezeu”, a spus Preasfinţia Sa.

Episcopul vicar Varlaam Ploieşteanul a mai semnalat că datorită, şi nu numai, mărturiei oferite de femeia samarineancă îi urmează exemplul de convertire şi mulţi dintre concetăţenii ei.

„Acest progres duhovnicesc îl cunosc şi samarinenii care la început vin doar din curiozitatea provocată de mărturia făcută de femeia samarineancă, dar în urma discuţiilor lor cu Hristos şi în urma şederii Mântuitorului în cetatea Siharului vreme de două zile, ei înşişi au văzut şi au crezut că Hristos este cu adevărat Mântuitorul lumii”.

Parohia Constantin Brâncoveanu este situată în cartierul Berceni din Bucureşti, pe strada Raul Mara la numărul 5.

Lăcaşul de cult are hramurile „Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena” şi „Sfântul Ioan Rusul”. 

Foto credit: Ziarul Lumina / Luigi Ivanciu

Comentarii Facebook


Știri recente