PS Varlaam la hramul Bisericii Dobroteasa: Să cultivăm în viața noastră ascultarea și smerenia!

Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop vicar patriarhal, i-a îndemnat duminică pe credincioșii parohiei bucureștene „Buna-Vestire” – Dobroteasa să cultive în viața lor ascultarea și smerenia, urmând exemplului Mântuitorului Hristos și Maicii Sale.

„Prin ascultarea nelimitată, Fiul lui Dumnezeu a vindecat urmările neascultării celor dintâi oameni, Adam și Eva”, a subliniat în omilia rostită la Sfânta Liturghie.

Ierarhul a slujit în ziua hramului Bisericii bucureștene Dobroteasa, 25 martie 2018, împreună cu un sobor de clerici din care au făcut parte Pr. Florin Nectarie Busuioc, protoiereul Protopopiatului Sector 3, și Pr. Paroh Gheorghe Sima.

Vorbind despre smerenia Mântuitorului, Preasfinția Sa a explicat că „Iisus, fiul Mariei, nu face altceva decât să urmeze exemplul Preasfintei Sale Maici care de asemenea a strălucit prin smerenie și ascultare”.

„Atunci când Arhanghelul i-a vestit zămislirea Mântuitorului nostru Iisus Hristos, când s-a convins că într-adevăr ea este obiectul lucrării mai presus de fire a Preasfintei Treimi, Fecioara Maria s-a supus declarând: Iată roaba Domnului. Fie mie după cuvântul tău!”, a amintit ierarhul.

Episcopul vicar patriarhal a spus că „prin această ascultare deplină a Maicii Domnului și a Preaiubitului ei Fiu, Domnul nostru Iisus Hristos, natura noastră căzută, moștenită de la Adam cel neascultător și nepocăit a fost vindecată și curățită”.

„Sărbătoarea aceasta a Bunei Vestiri și a Duminicii a Cincea ne îndeamnă pe fiecare dintre noi să cultivăm în viața noastră ascultarea și smerenia, având ca model nu doar pe sfinți, ci chiar pe Mântuitorul nostru Iisus Hristos care a spus că a venit în lume nu ca să i se slujească, ci El să slujească și să-și dea viața preț de răscumpărare pentru mulți”, a concluzionat PS Varlaam Ploieșteanul.

La finalul slujbei au fost oferite credincioșilor prezenți la sărbătoarea Parohiei Dobroteasa peste patru sute de pachete cu alimente.

Foto: captură video Trinitas TV

Comentarii Facebook


Știri recente