PS Varlaam, la Catedrala Patriarhală: Sfântul și Marele Post este o perioadă de căutare a împărăției cerurilor

Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop vicar patriarhal, a oficiat în Duminica Izgonirii lui Adam din Rai, Sfânta Liturghie în Catedrala Patriarhală din București.

La slujba din 26 februarie 2017, au participat peste cinci sute de credincioși bucureșteni.

În cuvântul rostit după citirea textului evanghelic, Preasfințitul Părinte Varlaam a subliniat faptul că perioada Sfântului și Marelui Post este o perioadă de căutare a împărăției cerurilor.

Evanghelia pe care am ascultat-o ne pune înaintea sufletului spre meditație trei teme foarte importante: milostenia, rugăciunea și postul. Pe aceste trei lucrări sufletești Mântuitorul le numește faptele dreptății, a adăugat ierarhul.

În continuarea predicii sale, PS Varlaam a explicat că faptele dreptății trebuie făcute nu pentru a fi văzuți și lăudați de oameni, ci în ascuns, pentru a fi răsplătiți de Dumnezeu.

La final, ierarhul a adresat celor prezenți îndemnuri pentru Postul Sfintelor Paști.

În perioada Postului, a spus Preasfinția Sa, citând una din ecteniile de la Sfânta Liturghie, dorim să ne aducem pe noi înșine lui Dumnezeu, curățați de lacrimile pocăinței, înălțați duhovnicește de post, rugăciune și fapte bune.

Răspunsurile liturgice la Slujba Utreniei au fost oferite de Grupul psaltic Tronos al Catedralei Patriarhale, iar la Sfânta Liturghie de Corala Nicolae Lungu a Patriarhiei Române.

Foto credit: Basilica.ro

Comentarii Facebook


Știri recente