PS Varlaam: Foştii deţinuţi politici – modele de demnitate, jertfelnicie şi statornicie în credinţă

În contextul celebrării Zilei Deținuților Politici Anticomuniști din Perioada 1944-1989, în România, la Monumentul Luptei Anticomuniste din Piața Presei din Capitală, a fost săvârşită o slujbă de pomenire. Delegatul Patriarhului Daniel a fost PS Varlaam Ploieşteanul, Episcop vicar patriarhal, care i-a numit pe foştii deţinuţi politici „modele de demnitate”.

„Prin prezenţa la acest eveniment, Biserica îşi arată admiraţia faţă de foştii deţinuţi politici din timpul regimului comunist care sunt pentru noi, pentru generaţiile care vin, adevărate modele vii de demnitate, eroism, jertfelnicie şi de statornicie în credinţă”, a declarat pentru Radio Trinitas Preasfinţia Sa.

Ierarhul a mai evidenţiat că evenimentul a reprezentat „un prilej de rugăciune pentru odihna sufletelor celor care au murit pentru dragostea faţă de această ţară”, dar a marcat şi „fidelitatea lor faţă de credinţa creştină ortodoxă moştenită de la strămoşi, credinţă pe care regimul comunist a vrut să o smulgă cu orice preţ din sufletele românilor, însă spre slava lui Dumnezeu, acest lucru nu s-a întâmplat”.

Parlamentul României a stabilit în 2011, prin legea 247/05.12.2011, ca Deținuții Politici Anticomuniști să fie comemoraţi în Ziua Sfinților 40 de Mucenici.

Foto Credit: Ziarul Lumina

Comentarii Facebook


Știri recente

Premianții concursului național catehetic au ajuns la București: „Să rămâneți în suflet copii toată viața”, le-a urat PS Varlaam

Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul s-a întâlnit vineri cu câștigătorii Concursului Național Catehetic. „Să rămâneți în suflet copii toată viața”, le-a urat în încheierea discursului Episcopul vicar patriarhal. Întâlnirea a avut loc la Centrul de Formare…