PS Varlaam: Evanghelia de astăzi este o mustrare pentru toţi cei care pun mai presus de mântuirea sufletului grijile pentru bunăstarea materială

În Duminica a 5-a după Rusalii PS Varlaam Ploieşteanul a oficiat Sfânta Liturghie la Catedrala Patriarhală. Sute de credincioși s-au rugat cu ierarhul şi au ascultat omilia sa.

Episcopul vicar patriarhal a semnalat că prin această minune (a vindecării celor doi demonizaţi din ţinutul Gadarei) Mântuitorul nostru Iisus Hristos ne descoperă încă o dată puterea sa dumnezeiască, putere căreia i se pleacă şi legiunile de demoni, potrivit Radio Trinitas.

Textul biblic citit confirmă încă o dată, dacă mai era necesar, nesfârşita iubire de oameni a Domnului Hristos faţă de omul aflat în suferinţă şi esenţa lucrării sale mântuitoare şi anume, eliberarea sau izbăvirea de sub stăpânirea morţii, a diavolului şi a iadului.

Ca o sinteză, Părintele Episcop le-a transmis credincioşilor că Evanghelia de astăzi este o mustrare pentru locuitorii ţinutului Gadarenilor şi pentru toţi cei care pun mai presus de iubirea semenilor şi de mântuirea sufletului grijile pentru bunurile sau pentru bunăstarea materială în lumea aceasta trecătoare.

Foto credit: Arhiva basilica.ro

Comentarii Facebook


Știri recente